Nyhed

Peter Sommer giver albumkoncerter: – "Til rotterne" er mit reneste brew

Sommer og Tiggerne er Til rotterne, til kragerne, til hundene i januar

Peter Sommer har efter to år med De Eneste To nu samlet sit gamle band Tiggerne, og til januar vil de spille to koncerter for et siddende publikum på henholdsvis Bremen Teater i København 13. januar og på Train i Aarhus 14. januar.

Koncerterne vil have fokus på det anmelderroste album “Til rotterne, til kragerne, til hundene” fra 2008. Orkesteret går en tur i studiet inden koncerten med henblik på at skrive nyt materiale til koncerten samt genoplive andre dele af bagkataloget.

Albummet modtog i sin tid adskillige priser:


Danish Music Awards 2009: Årets Danske Rockudgivelse, Årets Danske Mandlige Kunstner, Årets Danske Sangskriver

Steppeulven 2009: Årets album, Årets sang ” Vi falder først den dag vi kigger ned”, Årets tekstforfatter, Årets producer (Henrik Balling)

GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen var også begejstret for albummet og skrev blandt andet:


”Er han blevet sur og gnaven, ham Peter Sommer? Ja, sådan lidt i stil med C.V. Jørgensen og Morrissey. Tekst- og sangmæssigt viser han sig for alvor som den danske skjalds sande arvtager, mens hans beundring for den engelske feinschmecker slår tydeligt igennem på albummet. 'Til Rotterne, Til Kragerne, Til Hundene' er voldsomt konfronterende og helt umuligt at undslippe. Om du vil det eller ej.” Læs hele anmeldelsen her.

Billetter kan købes på spillestedernes hjemmesider fra torsdag den 29. september klokken 10.00.

Peter Sommer: Mit reneste brew


Vi har stillet Peter Sommer en stribe spørgsmål om de kommende koncerter.

Bliver det en traditionel "albumkoncert", altså hvor du spiller hele albummet i kronologisk rækkefølge fra start til slut?

– Den bliver lige præcis det – og mere til! Planen lige nu er at spille albummet ”Til rotterne, til kragerne, til hundene” – måske kronologisk, i første sæt. Holde en pause og så spille et sæt mere. Med afstikkere rundt i pladerne samt nye numre.


Hvorfor har du valgt, at det er lige præcis dette album, du vil fokusere på?

– Jeg har, siden albummet udkom, opfattet det som mit reneste brew. Jeg føler, at jeg med teksterne nåede ind til en alvor og slagkraft, jeg ikke tidligere kunne fange. Sammen med bandet brugte vi ufattelig meget tid og mange penge på at nå frem til slut. For en gang i mit liv havde jeg bagefter den gode fornemmelse af: Umage!

Er Tiggerne live helt de samme Tiggere, som medvirker på albummet?


– Lige præcis og heldigvis! (Det vil sige Søren Bigum og Søren Zahle Schou på guitar, Palle Hjorth på tangenter, Henrik Poulsen på bas og Søren Poulsen på trommer og percussion).

Til rotterne…” er et ret rocket og energisk album. Hvorfor skal folk sidde ned og høre det live?

– Jeg tænker, at det bliver en halvlang aften. Og folk er jo velkomne til at rejse sig. Vi må se.


Er det ikke alle albummets kvaliteter til trods lidt tidligt i karrieren at blive nostalgisk og spille albumkoncerter? Og albummet er jo kun lidt over otte år gammelt til januar næste år?

– Tjoh, det virker måske mere musealt, end det egentlig er tilsigtet. Pointen var faktisk bare at have noget helt konkret at mødes med Tiggerne om. Med henblik på at lave noget nyt. Så det gør vi.

Hvor mange nye sange forventer du at kunne spille til koncerterne?


– Jeg håber på tre.

I hvilken retning går de nye sange, både tekstligt og musikalsk?

– Vi går i studiet i november, så meget vil vise sig der. Men jeg aner flere farver og raketter i horisonten.


Flere koncerter på vej

Dit seneste soloalbum Alt Forladt var temmelig elektronisk og noget anderledes end Til rotterne…”. Er du færdig med elektronikken nu, og i givet fald hvorfor?

– I sin grundsubstans opfatter jeg ikke ”Alt forladt” som særlig væsensforskellig fra ”Til rotterne…”. De er begge et par voldsomme fætre. ”Alt forladt” er måske bare en lidt mere funky fætter fra en lidt større by. Det var en utrolig smidig, hyggelig og harmonisk plade at lave med Stefan Kvamm. Det ville jeg til en hver tid gøre igen.


Dit seneste udspil var et album med De Eneste To, og du har turneret meget med Simon Kvamm i de sidste to år. Hvad har du lært af ham, som du kan bruge i din solokarriere?

– Vi har efterhånden været gode kammerater i mange år, og turnélivet har ikke kørt det venskab træt. Tværtimod! Derude i den lille tourbus sidder vi altid og lytter på hinandens kommende ting, demoer og skitser. Vi har Stefan Kvamm, Simon Kvamm, Jakob Meyland, Kenneth Nørby Andersen, Andreas Balslev-Olesen og Arni Bergman som vores lille rullende A&R-gruppe.

Hvornår forventer du at udgive et nyt soloalbum?


– To Be Written, To Be Produced, To Be Announced. Med andre ord: aner det ikke.

Du har kun offentliggjort to koncerter med Til rotterne…”. Forventer du at give flere koncerter i 2017, og bliver det også med fokus på Til rotterne…” eller et mere bredt sammensat repertoire?

– Hvis det går godt med det her, vil jeg gerne spille mere. Derudover er jeg begyndt at tage mere ud soloagtigt med Palle Hjorth på klaver. Det skal også fylde mere. Vi kan det hele!


 

Varm op med albummet "Til rotterne, til kragerne, til hundene":


ANNONCE