Nyhed

Bisse blev topscorer til Carl Prisen 2017

Musikforlæggerne markerede i går endnu et fremragende år for danske komponister og tekstforfattere ved at hylde de bedste, ligesom der blandt andet blev tid til en bevægende optræden af bl.a. Kira Skov og Steen Jørgensen, der mindedes Nicolai Munch-Hansen. Æresprisen gik til Peter Ingemann

Kira Skov vendte tilbage til scenen med Steen Jørgensen ved sin side. I en hyldest til den afdøde bassist med mere, Nicolai Munch-Hansen via hans og digteren Peter Laugensens glimrende plade fra sidste år, Det flimrende lys over Brabrand Sø, sang de den flotte Brev til Sonny Boy med omkvædet, der spørger Har du drukket måneskin, min ven?

Det var rette sang på rette sted, ledsaget af keyboardspiller Adi Zukanovic - som også arbejder med blandt andre Bisse - trommeslager Jakob Høyer, guitarist Oliver Hoiness og til at erstatte den uerstattelige Nicolai Munch-Hansen på bassen var Anders "AC" Christensen. Det rette hold til at levere festens mest isnende og vedkommende optræden. Tak, Kira!

Carl Prisen er musikforlæggernes årlige prisuddeling, som er vokset fra år til år og i dag fremstår som en af de vigtigste, al den stund at den hylder dem, der skaber værkerne og også ingen grænser har i forhold til genrer. Man kan dog stadig spørge sig, hvad der får de ansvarlige til lige at opstille ret garvede kunstnere med adskillige udgivelser bag sig, så som Kim Rafael Nyberg fra Afenginn og Den Sorte Skole i kategorien Årets Talentpris? Her var andre prisuddelinger som eksempelvis Steppeulven mere i tråd med tiden, når de udpegede Katinka tidligere på året. Hun var til gengæld opstillet i kategorien Årets Tekstforfatter. Samt gav en underlig sjusket duo-optræden med rapperen Benjamin - også kendt som halvdelen af duoen Benal - hvor hendes store stemme kikset forsvandt ind i en masse rumklang. Synd, for hun synger godt.


Topscorer til prisuddelingen blev Bisse, som vandt i to kategorier, inklusive bedste sang for Seks Hjerter. Han sendte to videoer fra noget der skulle forestille Paris, hvor han faktisk er og lige har givet koncert. Afslappet flabet med vanlig afstand til ros. Som han jo får i spandevis.

Alligevel var festens højdepunkt da Peter Ingemann fik sin Ærespris, der på få år er blevet en pris med vægt, al den stund at den gik til for eksempel den klassiske komponist Per Nørgaard sidste år. Man skal være en virkelig sværvægter for at kunne få den pris.

I den medfølgende video kom blandt andre Niels Skousen, Erik Clausen og Caroline Henderson med sjove og indsigtsfulde historier om, hvad den multifacetterede Peter Ingemann betyder i sine mange roller, som inkluderer de musikalske såsom Young Flowers, Skousen & Ingemann, Røde Mor, Kim Larsen og mange andre, men også i høj grad i rollen som revisoren med tilnavnet Von Kuglenberg, som år ud og ind redder kunstnernes røv, når det kokser med B-skat og deslige. En hædersmand er Peter, og også herfra skal lyde et stort tillykke og uendelig respekt!!


Peter Ingemann lod i øvrigt prisen på 30.000 kroner gå videre til Folkeklubben, som han også gav et nummer med på scenen.

Det var en hyggelig fest som altid, som ikke mindst er en unik mulighed for musikbranchen - fra musikere over blandt andre komponister, tekstforfattere, ildsjæle og interesseorganisationer - at mødes under afslappede former og connecte. Virkelig hyggeligt og oplysende.

Dog ærgerligt at jeg kom lige det gran for sent til at se Ole Dreyer, formand for Musikforlæggeren, byde velkommen fra selve akvariet i Tivoli, hvor festen blev holdt. Efter det chok for bonitoer, revhajer og andre indbyggere,var det forbudt for fotograferne at blitze. Ak, ja.


 

Her er prismodtagerene af Carls Prisen 2017:

Årets klassiske komponist (Stort ensemble):


Bent Sørensen - for værket L’isola della città (italiensk for ’Øen i byen’)

 

Årets klassiske komponist (Lille ensemble):


Martin Stauning - for værket Îles en mer d’Argent (fransk for ’Øer i et sølvhav’)

 

Årets komponist – Score:


Nicklas Schmidt – for soundtrack til filmen Flaskepost fra P

 

Årets komponist – Børnemusik:


Carl Quist-Møller & Thomas Buttenschøn – for Bare kald mig Tofte

 

Årets komponist – Roots:


Kim Rafael Nyberg (Afenginn) – for albummet Opus

 

Årets komponist – Jazz:


Emil Palme (Boujeloud) – for Candy Prince

 

Årets komponist – rock:


Anders Trentemøller – for Fixion

 

Årets komponist – pop:


Thomas Troelsen – for værker for bl.a. David Guetta, Justin Bieber, Jason Derulo, m.fl.

Årets tekstforfatter:

 


Thorbjørn Radisch Bredkjær (Bisse) – for tekster til Højlandet

 

Årets talentpris:


 

Den Sorte Skole

 


Årets internationale succes:

 

Lukas Graham – for 7 Years


 

Årets sang:

 


Seks Hjerter af Thorbjørn Radisch Bredkjær (Bisse)

 

Musikforlæggernes ærespris:


Peter Ingemann

ANNONCE