Nyhed

Disse danske sange tjente bedst i udlandet i 2016

Ikke kun nye numre tjener penge ind

Danmark har markeret sig med et fedt aftryk på det musikalske verdenskort i 2016. Hvor blandt andre Lukas Graham, med ”7 Years”, i stor stil tiltrak international fokus.

Sangskriverorganisationen Koda har lavet en top-5 liste over de musiknumre skabt eller medskabt af et Koda-medlem, som har tjent mest i udlandet i 2016

1. Lukas Graham topper uden større overraskelse Kodas liste over de mest indtjenende værker i Danmark i 2016 med sangen ”7 Years”. 

 

 

2. På andenpladsen finder vi Flo Rida featuring Robin Thicke og Verdine White, ”I Don’t Like It, I Love It”. En sang som ikke lyder umiddelbart dansk, indtil man kigger på sangskriverne, hvor danske Thomas Troelsen står krediteret.

 

 

3. Som nummer tre finder vi den danske producer og dj Rune RK med nummeret ”Calabria, Instrumental Version”, et nummer der i orginalversionen har hele 14 år på bagen.

 

 

4. Det fjerde nummer på listen er Major Lazer og danske med nummeret ”Lean On”. Og det er ikke overraskende, at den fynske sangerinde også er at finde på listen, da sangen blev et megahit i 2015 og stadig spilles meget.

 

 

5. Det sidste nummer, der sniger sig med på listen, er den danske duo Laid Back med singlen ”Sunshine Reggae” fra 1982. I sin tid et stort hit og i dag en evergreen.

 

 

ANNONCE