Nyhed

Første navne offentliggjort til efterårets Phono Festival

Det er 12. gang, festivalen afholdes, og i år er temaet Encourage

Phono Festival i Odense afholdes for 12. gang og kører i år med temaet Encourage. Nu er de første tre artister offentliggjort til årets line-up.

Sidste år gæstede 1500 mennesker Odense til Phono Festival, og i år bliver det med Plaid (UK, billedet), Age Coin (DK) og Yally (UK) som de første afslørede navne.

Plaid har sammen med Aphex Twin og Autechre været toneangivende for nye rytmiske variationer, følelsesmæssige melodier og sensuelle teksturer i elektronisk musik.

Dynamikken i Age Coins lyd arbejder rundt om kontrasten mellem hårdtslående techno og rusten ambient, der ekkoer de intense, dystre temperamenter fra den musikalske undergrund i København.

Den britiske duo Raimes seneste projekt, Yally, er en brutal kombination af garage, grime og jungle. Lyden er en rå og benhård rejse direkte tilbage til tidlig grime og monumentale basfrekvenser.

Med temaet for årets Phono fokuserer festivalen på de positive ting, som musikken fremmer hver eneste dag, hvordan musik kan være med til at opmuntre mennesker og endda hele nationer til at handle og gøre en forskel. Med det opfordrer Phono dig også til at deltage i festivallen.

Et mål for Phono er med bookinggruppens egne ord ”ikke kun at præsentere musik, men også konstruere en kreativ platform, som kan udfordre forståelsen af elektronisk musik. Gennem festivalens levetid har vi udforsket alle tænkelige musikalske præfikser – fra minimal til dub, fra glitch til abstract, til det mere eksperimenterende noise-materiale og jazzede vibrationer. Ved at præsentere forskellige genrer er det vores mål at udvide publikums horisont og udviske grænserne mellem ambient, techno, leftfield house, footwork, industrial, etcetera.”

Phono finder sted i Odense d. 12.-14. oktober, men spillestederne forbliver hemmelige lidt endnu, dog bliver det afsløret, at festivalen nok skal blive gennemsyret af industriel stemning, ligesom sidste år.

Se Plaids video "Do Matter" her.