Nyhed

København Universitet tilbyder bachelor i Beyoncé

GAFFA.dk – Alt om musik

”Hun bidrager med et indspil til, hvad feminisme er, eller kan være, men fortæller om feminismen uden for det akademiske miljø og universitetet,” siger underviser Erik Steinskog om det nye, meget populære fag på København Universitet

Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på København Universitet tilbyder nu et nyt kursus, der er lidt ud over det sædvanlige. Kurset ”Beyoncé, køn og race” – ja, du læste rigtigt – vil diskutere Beyoncés musikalske katalog i relation til køn, race og feminisme. Det skriver Uniavisen på København Universitet.

”Kurset har grundlæggende to søjler. Vi arbejder med Beyoncé som performer, men lige så meget med sort feminisme,” siger lektor og fagets underviser Erik Steinskog til universitetsavisen. Han er selverklæret fan af Queen B og overbevist om, at studiet af populærkultur kan give en bedre forståelse af samtiden.


”Populærkulturen – for nu at kalde den det – omgiver os jo hele tiden, og jeg synes, det er vigtigt at diskutere, hvad den kan betyde i en kulturel kontekst, og hvad den kan sige om det at være menneske – hvad vores omgivelser betyder for os og for de sammenhænge, vi indgår i,” siger Erik Steinskog til Uniavisen.

Om valget af Beyoncé siger han:

"Hun er kontroversiel i forhold til det feministiske projekt, og det er vigtigt. Hun bidrager med et indspil til, hvad feminisme er, eller kan være, men fortæller om feminismen uden for det akademiske miljø og universitetet.” 


En del af kurset er herudover at introducere sort feministisk tænkning, et begreb, der ifølge Erik Steinskog er mindre kendt i Skandinavien.

»Det, den sorte feminisme kan, er at udfordre den hvide eller europæiske feminisme og introducere nye måder at forholde sig til feminisme på. At læse teori af sorte kvinder kan åbne noget for os skandinaver, fordi de ofte kommer med et andet standpunkt og en anden baggrund,” siger professoren til Uniavisen.

Efter stor interesse har instituttet flyttet undervisningen til større lokaler, oprettet nye hold og fordoblet antallet af pladser. Kurset tæller nu omkring 75 studerende, og kan enten bruges som afsæt for et bachelorprojekt, tages som et større fag på 15 ECTS eller som et mindre fag på 7,5 ECTS.


ANNONCE