Nyhed

Single-premiere: Inderlige toner fra Northern Assembly

GAFFA.dk - Alt om musik

Neo-folk musikkollektivet Northern Assembly kan i dag løfte sløret for hymnen “One Day (I Will Return)”

Andreas Bevan og Dina Danielsdottir udgør en fælles front i den nye single “One Day (I Will Return)” fra gruppen Northern Assembly. Det er førstesinglen fra gruppens kommende album, der foreløbig er sat til at udkomme I 2018.

Bevan kommer oprindeligt fra England, men er nu bosat i Danmark, og Danielsdottir er vokset op på færøerne og i Afrika. De to har rejst vidt og bredt, også i barndommen, hvilket ifølge dem selv har medvirket til en følelse af aldrig at have et sted at kalde hjem. Sammen med trommeslager Jens Hedegaard og kontrabassist Jesper Smalbro, som selv har deres rødder plantet i den jyske muld, fandt de i fælleskab en måde at give afløb for disse følelser i Northern Assembly.


"Vi længes alle hjem. Men hvordan definerer vi 'hjem'? Er det steder, oplevelser eller relationer, der definerer, hvor vi hører hjemme? Sangen har været igennem mange versioner, men fandt først sin sjæl, da vi pillede alting af den, stillede os i en rundkreds og sang den til hinanden. Her hørte den hjemme” forklarer Dina Danielsdottir om den nye single.

Med kun en ep bag sig har kvartetten allerede udsolgt koncerter og spillet på Tønder Festival. Du kan høre den nye single fra gruppen herunder.


ANNONCE