Nyhed

Se smuk video fra Færøerne med turnéaktuelle Northern Assembly

GAFFA.dk – alt om musik

Den danske folk-gruppe Northern Assembly har netop udgivet singlen "Death Won't You Marry Me" fra deres kommende debutalbum af samme titel. Se den smukke video til sangen ovenfor.

“Sangen og videoen er meget langt inde ved kernen af Northern Assembly, fordi vi gerne vil italesætte de tunge emner. Livet ER værdifuldt og kan kun leves frit, hvis man ikke frygter døden og det, der kommer efter. Vi filmede på Færøerne, hvor min familie er fra, og den gamle mand i videoen er min bedstefar, så tematikken i sangen kom helt tæt på mig personligt, næsten for tæt," udtaler vokalist Dina Danielsdottir om Northern Assembly nye single og musikvideo.

Northern Assembly består ud over Dina Dánialsdóttir på sang og tangenter af engelske, dansk bosatte Andreas Bevan på sang og strenge samt Jens Hedegaard på trommer og Jesper Smalbro på kontrabas.


Instruktøren Jens Friis udtaler følgende om videoen: "Med livet er døden et grundvilkår. Vi oplever alle døden. Blandt de mennesker, vi har tæt på. Til sidst i vores eget liv. Vi kan ikke slippe udenom... Hvad stiller vi så op med denne enormt uhåndgribelige og alligevel så konkrete død? Lever vi i skyggen hele livet, eller accepterer vi kendsgerningerne og forholder os til, hvad det betyder...? Hvad betyder det, at vi skal dø? Med hvilke øjne ser jeg døden? Med frygt, med håb? De spørgsmål stiller sangen mig, og det reflekterer musikvideoens historie over.”  

Northern Assembly udgav i 2014 deres selvbetitlede debut-ep, men har allerede givet udsolgte koncerter, spillet på Tønder og Spot Festival og varmet op for Jacob Dinesen på dennes udsolgte efterårsturné i 2017. Debutalbummet "Death Won't You Marry Me" udkommer 2. februar, og 1. februar indleder de en længere turné på Turbinen i Randers.

 

 


ANNONCE