Nyhed

Fem nye navne til NorthSide

GAFFA.dk – Alt om musik

NorthSide er klar med årets sidste fem navne til næste års festival. Den musikalske spændvidde udvides med både electronica, rock, fusionsjazz og postmoderne diskofunk, når Beck, Diplo, Rhye, Thundercat og Jimmy Eat World gæster Ådalen næste sommer.

NorthSide 2018 afvikles i dagene 7.-9. juni i Ådalen ved Aarhus.

LÆS OGSÅ: 10 danske kunstnere til Roskilde Festival 2018


Beck

Altid uforudsigelige Beck udgav i år sit 13. album. I vanlig kontrær stil har det begavede multitalent sørget for, at pladen Colors står som en diametral modsætning til den blide, rolige og akustiske Grammy-vinder Morning Phase fra 2014. Beck har nemlig kridtet danseskoene og skabt sit velsagtens mest klubvenlige og dansable album siden Midnite Vultures fra 1999. Det er helt oplagt, at den amerikanske beatbasker lægger vejen forbi Danmark næste år. Tilbage i 2016 lukkede og slukkede Beck også NorthSide Festival med en femstjernet koncert, der hos GAFFA fik kommentaren: “De gav et tætpakket publikum halvanden times dansevenlig underholdning, hvor det var næsten umuligt at stå stille til de uimodståelige postmoderne funkeskapader og rockede guitarsange pakket ind i beatlesque harmonier”.

Lyt til “Up All Night” – og glæd dig til at gøre ham kunsten efter:

Diplo


De sidste tre år har det været umuligt at komme uden om Diplo, der har haft globale megahits sammen med MØ (”Lean on Me”), Justin Bieber (”Where Are Ü Now”) og ”Cold Water”, hvor begge medvirker. Han er både hovedkraften bag producergruppen Major Lazer, den ene halvdel af dj-gruppen Jack Ü og solist. Han har hittet som producer for M.I.A., Sia og Beyoncé, og han er altid højt placeret, når DJ Mag kårer verdens bedste dj’s. Den produktive superproducers unikke bud på pop og funk har sat sit præg på hitlister i hele verden siden gennembruddet med M.I.A.s ”Paper Planes”. Han er mere eller mindre overalt, og til sommer inkluderer det for første gang også NorthSide.


Lyt til “Get it Right” med MØ herunder.

Rhye


Makkerparret Rhye bestående af canadiske Milosh og danske Robin Hannibal udsendte i 2012 sangene ”Open” og ”The Fall” i al anonymitet, og spekulationerne omkring de smukke melodier og den androgyne vokal fik nettet til at summe med begejstring. I 2013 udgav de deres debutalbum Woman og begyndte efterfølgende at turnére, hvilket kastede lys over mange fans' tvivl over, hvem den androgyne stemme, der er så kendetegnende for duoens romantiske soul-pop, tilhørte. I juni måned udgav Rhye singlerne ”Please” og ”Summer Days”, der har et mere jordnært udtryk med live-klaver og percussion, og som også kommer til at figurere på den kommende plade, som vi kan håbe at opleve på NorthSide til sommer.

Lyt til “Please” herunder:


Thundercat

Den amerikanske bassist Stephen ”Thundercat” Bruner har gennem de sidste små tyve år haft en af de mest eklektiske karrierer, man kan forestille sig. Han startede i et boyband, men allerede som 18-årig kom han med i punkbandet Suicidal Tendencies. Han har samarbejdet med Erykah Badu og Flying Lotus, og så er han både musiker og producer på de tre seneste udgivelser fra Kendrick Lamar. Senest har han udsendt soloalbummet Drunk, der med blandt andre Kendrick Lamar, Wiz Khalifa, Pharrell, Kenny Loggins og Michael McDonald på gæstelisten scorede fire gode stjerner af GAFFAs anmelder. Albummet er en imponerende blanding af melodiøs rap-funk og fusionsjazz nærmest som en moderne version af Frank Zappa møder Funkadelic.

Lyt til singlen “Them Changes” herunder:

Jimmy Eat World


Det millionsælgende amerikanske rockband Jimmy Eat World har siden gennembruddet i 2001 været leveringsdygtige i skarpe og fængende guitarbårne sange som ”The Middle” og ”Sweetness”. Især albummet Futures fra 2004 gav rockbandet stjernestatus, og siden har de solgt millioner af albums. Sidst, Jimmy Eat World var i Danmark, var på årets Tinderbox, hvor koncerten fik fire stjerner af GAFFAs anmelder, som kort sagt skriver, at bookingen “var en god investering”. Det tidligere emoband har udviklet deres lyd, så den er blevet markant mere udadvendt end tidligere, og på NorthSide kan man forvente at få en fremragende introduktion til den amerikanske kvartet og deres hårdtslående bagkatalog.


Lyt til singlen “The Middle” herunder:

Dermed er der i alt 18 navne klar til næste års festival, og det foreløbige program for NorthSide 2018 er som følger: A Perfect Circle, Aurora, Beck, Björk, C.V. Jørgensen, Cigarettes After Sex, Deerhunter, Diplo, Dizzy Mizz Lizzy, Father John Misty, Jimmy Eat World, Nik & Jay, Queens of the Stone Age, Rhye, Sleaford Mods, The National, Thundercat, Tyler, The Creator.


LÆS OGSÅ: Fem tanker om NorthSides 2018-program

ANNONCE