Nyhed

Haven Festival offentliggør de første 12 musiknavne

GAFFA.dk – alt om musik

Haven Festival 2018 har netop offentliggjort de første 12 musiknavne til festivalen, som finder sted på Refshaleøen ved København den 10. og 11. august 2018. Heriblandt kunstnere som Arcade Fire, Einstürzende Neubauten og Thåström.

I år fandt festivalen sted for første gang på initiativ af brødrene Aaron og Bryce Dessner fra The National, kok Claus Meyer og ølbrygger Mikkel Borg Bjergsø. På festivalpladsen på Refshaleøen spillede musikere som Iggy Pop, Bon Iver og Beach House, 110 forskellige slags øl blev serveret, og nogle af verdens førende kokke blev fløjet ind for at lave mad over bål. 20.000 besøgte festivalen, og i 2018 vender den tilbage.

“Vi brugte første år på at lære os selv, pladsen og vores gæster at kende, og det var vores helt klare indtryk, at de besøgende var med på det syrede, mærkelige og udfordrende. Nu hvor vi kender rammerne, vil vi derfor forsøge at gå endnu længere med de kunstneriske eksperimenter, konstellationer og samarbejder, for at udfordre os selv og vores gæster, udtaler Havens talsmand Sigurd Hartkorn Plaetner.


De 12 første musiknavne på Haven 2018-plakaten er:

 • Arcade Fire: De småpompøse indierockere fra Canada brød igennem med debutalbummet Funeral i 2004 og har siden haft et stort publikum, om end deres femte og seneste album, Everything Now fra juli i år ikke har fået den bedste modtagelse. Gruppens koncert på årets Roskilde Festival fik dog flotte anmeldelser.
 • Ariel Pink: Den legesyge singer-songwriter fra L.A. blander mange genrer og har senest udgivet det roste album Tribute to Bobby Jameson.
 • Big Thief: Skrøbelig, melankolsk og storladen indierock fra Brooklyn.
 • Brockhampton: Ungt, lovende hiphop-kollektiv grundlagt i Texas og ledet af Kevin Abstract. De bliver ofte sammenlignet med Odd Future.
 • Cancer: Duoen består af forsanger i When Saints Go Machine, Nikolaj Vonsild og sanger og sangskriver Kristian Finne Kristensen alias Chorus Grant. Duoen skaber drømmende musik i grænselandet mellem det elektroniske og akustiske og har i 2017 udsendt deres første fuldlængde-album, Totem, til flotte anmeldelser.
 • Einstürzende Neubauten: Tyske pionerer inden for punk og støjrock. Gruppen er blandt andet kendt for under en koncert i 1983 i det hedengangne Ungdomshuset på Jagtvej 69 at begynde at save, bore og skære i bygningens bærende søjler med store industrimaskiner. Senere er de blevet lidt mere sofistikerede, stadig med den karismatiske sanger Blixa Bargeld i front. Bargeld har også en fortid som guitarist hos Nick Cave & The Bad Seeds, og der er visse musikalske ligheder mellem de to grupper
 • Kevin Morby: Amerikansk lo-fi-singer-songwriter og historiefortæller. Efter hans koncert på Roskilde i år skrev GAFFA: “Slægtskabet med både Bob Dylan og Lou Reed er til at få øje på, men som sangskriver rundebarberer han traditionerne med kant og en uhørt vital power.”
 • Moses Sumney: Den amerikansk-ghanesiske new-soul-sanger, der især kendes for nummeret “Plastic”, står foran en stor og lang karriere. GAFFA uddelte fem stjerner til debutalbummet Aromanticism fra september i år.
 • Thåström: En særdeles karismatisk performer og en institution i svensk rock og post-punk. Nok det tætteste, vi kommer på et skandinavisk svar på Nick Cave.
 • Unknown Mortal Orchestra: Newzealandsk psykedelisk indierock med opløftende sange.
 • Kamasi Washington: Meget rost amerikansk jazzsaxofonist, hvis seneste album er udgivet af indieselskabet Young Turks, der også udsender navne som The xx, FKA Twigs og Sampha.
 • The Royal Danish Orchestra: Det Kongelige Kapel er med sine 550 års eksistens verdens ældste orkester. Festivalen vil snart løfte sløret for deres "særdeles interessante rolle" på Haven 2018.

“Vi er glade for at kunne annoncere vores første acts med vores venner i Arcade Fire som anker," udtaler Aaron Dessner, partner i Haven og guitarist i The National. Igen i år vil vi fokusere på tværdisciplinære samarbejder mellem forskellige kunstnere. Vi er også glade for at kunne præsentere nogle af vores generations bedste nye navne sammen med de etablerede legender i Einstürzende Neubauten og den indflydelsesrige jazzmusiker Kamasi Washington. Vi kommer til at offentliggøre meget mere de kommende måneder, og vi glæder os til at kunne dele Haven med jer igen til august.”

Varm op med Arcade Fires "Everything Now":

ANNONCE