Nyhed

Grammy-chef afviser anklager om racisme

"Det er altid svært at skabe objektivitet ud af noget, der har en indbygget subjektivitet, og det er, hvad kunst og musik handler om."

Som vi skrev i går, har flere, blandt andre sangerne Sufjan Stevens, St. Vincent og Solange, beskyldt årets Grammy-show for racisme, fordi der var en overvægt af hvide prismodtagere, fordi vi skal tilbage til 2008 for at finde en sort vinder af den prestigefulde pris Album of the Year – det var Herbie Hancock – og fordi Beyoncé (billedet) kun vandt to priser, selvom hun var nomineret til ni.

Neil Portnow, der er leder af The Recording Academy, som uddeler Grammyerne, afviser nu kritikken i et interview med Pitchfork. Han siger blandt andet:

– Nej, jeg mener slet ikke, at der er et raceproblem. Husk, at denne pris bliver uddelt på baggrund af stemmer fra andre musikere. Så når vi siger Grammy – det er ikke en fælles enhed, der er 14.000 medlemmer af akademiet. De skal leve op til nogle kritierier for at blive medlemmer, hvilket betyder, at de skal have indspillet og udgivet musik, så på den måde er de en slags eksperter og det højeste niveau af professionelle i musikindustrien. Det er altid svært at skabe objektivitet ud af noget, der har en indbygget subjektivitet, og det er, hvad kunst og musik handler om. Vi gør det bedste, vi kan. Vi har 84 kategorier, og vi anerkender alle typer af musik, fra alle spektre.


Neil Portnow fortæller videre, hvorfor markante sorte kunstnere som Kanye West, Drake og Frank Ocean ikke deltog i Grammy-showet. Kanye West havde været på tale som optrædende, men kunne ikke medvirke grundet sine helbredsmæssige problemer i den senere tid. Drake kunne ikke deltage på grund af sin igangværende Europaturné – der bringer ham til Royal Arena i København 7. marts – og Frank Ocean ønskede overhovedet ikke at indstille sit seneste album til vurdering hos Grammy-akademiet eller samarbejde med det, selvom han tidligere har vundet en Grammy. En indstilling, Portnow efter eget udsagn respekterer, ligesom han påpeger, at Ocean måske skifter mening på et senere tidspunkt.

ANNONCE