Nyhed

Playlisten GAFFA Fresh – hør ugens bedste sange og albums

Hør nye sange med Ed Sheeran, Mew, Marwan featuring L.O.C. og mange flere

GAFFA er tilbage med GAFFA Fresh, vores playlister med ugens bedste sange og album. Denne uge har vi hørt ny musik fra navne som Ed Sheeran, Mew, Marwan, Louis Rustum, Love Shop, O/Rioh og mange flere.

Ed Sheeran udgav på sin 26 års fødselsdag den 17. februar balladen ”How Would You Feel”. Sangen er tredje forløber for hans kommende tredje album, "÷", der udkommer 3. marts. De to første forløbere, "Castle on the Hill" og "Shape of You", udkom samtidig 5. januar. Begge sange blev straks henholdsvis nummer 1 og 2 på streamingtjenester over det meste af verden og slog flere streamingrekorder på Spotify, blandt andet blev de sammenlagt streamet mere end 11 millioner gange inden for de første 24 timer.

Mew er klar med "85 Videos", anden singleforløber for deres syvende album "Visuals", der er på gaden 28. april oven på udgivelsen af "+-" i 2015 – bandets korteste albumpause til dato. Efter første smagsprøve, "Carry Me To Safety" er "85 Videos" en lige så drømmende, men mere tempofyldt og udadvendt smagsprøve på "Visuals". Mew kan opleves live til GAFFA-Prisen i Odeon i Odense 11. marts. Der er stadig ledige billetter på GAFFA.dk/prisen


Den dansk-palæstinensiske rapper Marwan er klar med "Aarhus V Veteran", hvor han har teamet op med en af sine homies fra Aarhus V, nemlig L.O.C. Sangen er en forløber for albummet "Partisaner", der er på gaden 3. marts.

Den danske r&b-sanger Louis Rustum, kendt fra hukaos-kollektivet, der også tæller navne som Karl William og Thøger Dixgaard, er tilbage med singlen "Classified", en opfølger på den anmelderroste debut-ep "Tomorrowtonite" fra 2014. Debut-ep’en indeholdt blandt andet singlen "Not Impressed", der blev valgt som P3’s Uundgåelige. Den nye single kommer forud for Louis Rustums kommende ep, der forventes udgivet i løbet af foråret.

O/RIOH er klar med singlen "OH Slash". O/Rioh er sangerinden, rapperen og elektronikamusikeren Rikke Østergaard fra Nordjylland, bosiddende i Berlin. Hendes første otte numres album er på vej og byder ifølge hendes pladeselskab Cech Records på energi, rap og autotunede melodier, der opfordrer folk til at bevæge sig både fysisk og mentalt, med tekstmæssige temaer som kønsidentitet, sexpositivitet, angstanfald og magtforhold. 

Love Shop er aktuelle med balladen "Skøjteløb på Bagsværd Sø", anden singleforløber for deres kommende 11. album "Risiko", der er ude 8. marts.


Hør sangene og mange flere i Spotify-playlisten her – og husk at følge os på Spotify, så får du automatisk besked, når vi opdaterer listen:

Hør også sange fra ugens bedst anmeldte nye album med blandt andre Ryan Adams, Maggie Rogers og Jens Lekman.

Som noget relativt nyt har vi også Apple Music-playlister med ugens bedste nordiske og ikke-nordiske sange og album. Playlisterne er blevet sammensat af redaktørerne af GAFFA i Danmark, Norge og Sverige.


Ugens bedste nordiske sange finder du her (når du klikker på linket, er sangene opdateret fra sidste uge):

Ugens bedste nordiske album med blandt andre svenske Lisa Ekdahl og Jens Lekman finder du her:



Ugens bedste internationale sange finder du her:

Ugens bedste internationale album finder du her:

 


ANNONCE