Nyhed

Roskilde Festival klar med 29 nye navne – blandt andre Lorde

Også rap-legenderne A Tribe Called Quest kan opleves på sommerens festival

Roskilde Festival har netop offentliggjort 29 nye navne til årets festival. Blandt disse finder vi den newzealandske popstjerne Lorde, der spiller sin første danske koncert på årets Roskilde Festival, mens de albumaktuelle hiphop-legender A Tribe Called Quest gæster Orange Scene på deres afskedsturné.

Også navne som r&b-sangeren og rapperen Bryson Tiller, Atlanta-rapperen Gucci Mane og blues/hiphop/gopel-singer-songwriteren Rag'n'Bone Man er blandt de 29 nye offentliggørelser til sommerens festival.

Den 20-årige elektropopsangerinde og -sangskriver Lorde, der som nævnt giver sin første danske koncert på Roskilde Festival og lyder det fulde navn Ella Marija Lani Yelich-O'Connor, erobrede i 2013 alverdens hitlister med sangen ”Royals” og det roste debutalbum ”Pure Heroine”. I 2014 videreførte hun succesen med singlen ”Yellow Flicker Beat” fra ”Hunger Games”-filmen ”Mockingjay Part 1”, hvis soundtrack hun samtidig kuraterede.


Nu er Lorde omsider klar til at følge op på hittene, og hendes andet album udkommer senere i 2017. Du kan høre nogle af de nye sange på årets Roskilde Festival.

 

A Tribe Called Quest var stilskabende inden for den tilbagelænede og jazzede hiphop tilbage i 90'erne, men stoppede efter albummet ”The Love Movement” i 1998. De blev gendannet i 2006, men først sidste år udgav de et nyt album, ”We Got It From Here … Thank You 4 Your Service”, som fik fremragende anmeldelser verden over.


Desværre døde rapperen Phife Dawg i 2016 under indspilningerne af pladen, og når de tilbageværende medlemmer, Q-Tip, Ali Shaheed Muhammad og Jarobi White, tager på landevejen til sommer, bliver det deres afskedsturné. Showet på Roskilde Festival bliver A Tribe Called Quests eneste koncert i Skandinavien og ét af ganske få europæiske shows i 2017 – og altså første chance til at se dem på dansk grund i mange år, og den sidste.

 

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

”A Tribe Called Quest er én af alle tiders bedste hiphopgrupper. Så når de vælger at stoppe karrieren med udgivelsen af en helt fantastisk comebackplade, så er jeg sikker på, at de kan leve op til deres legende-status og levere et brag af et afskedsshow, som får Orange Scene til at gynge af begejstring.”


"Lorde kommer til at spille sin første danske koncert samtidig med, at hun udgiver sin længe ventede anden plade. Samtidig debuterer fremadstormende navne som Bryson Tiller, Gucci Mane og Rag'n'Bone Man på Roskilde Festival, mens de alle står foran det store gennembrud. Selvom vi endnu har til gode at offentliggøre over halvdelen af den samlede plakat, peger årets program allerede på en lang række af de mest aktuelle og genredefinerende kunstnere i 2017.”

 

Disse kunstnere offentliggøres til årets Roskilde Festival:

A Tribe Called Quest (US)
Bryson Tiller (US)
Gucci Mane (US)
Lorde (NZ)
47Soul (PS)
Against Me! (US)
Atomikylä (FI)
AV AV AV (DK)
Dub De Gaita - Los Gaiteros De San Jacinto (CO)
High On Fire (US)
Oranssi Pazuzu (FI)
Pert Near Sandstone (US)
Ph/Mr Peter Hayden Band (FI)
Priests (US)
Rag'n'Bone Man (UK)
Rüfüs (AU)
Show Me the Body (US)

Følgende kunstnere spiller på scenerne Countdown og Rising, som gennem festivalens første dage præsenterer de helt unge talenter:

Auðn (IS)
AyOwA (DK)
Fugleflugten (DK)
The Kutimangoes (DK)
Modest (DK)
Noah Carter (DK)
Odd Couple (DE)
ShitKid (SE) (må ikke forveksles med den danske tidligere barnestjerne af samme navn, red.)
Silvester (DK)
Snow Boyz (NO)


 

The Weeknd, Arcade Fire, Foo Fighters, Solange og Justice er blandt de tidligere offentliggjorte internationale navne til årets Roskilde Festival. Med 29 nye afsløringer er 70 ud af 175 navne nu offentliggjort

ANNONCE