Nyhed

Jens Lysdal klar med flot miljøvideo om børns fremtid

Miljøet ligger den danske musiker på sinde

Den danske sangskriver Jens Lysdal er klar med sangen Time samt en medfølgende stemningsfuld animeret video. I videoen ser man børn opleve de voksnes opførsel, samtidig med at miljøet ændrer sig. Det er en noget trist og mørk video fra musikeren, som modtog en Grammy-nominering for sangen All Right Here fra albummet Easy Heart.

Videoen er skabt af den portugisiske tegner Sónia Nisa, samt den dansk/brasilianske animator Peter Lopes og slutter i mørke, til lyden af havet. Det er kun få dage siden, at den amerikanske præsident Donald Trump annoncerede, at USA forlader klimaaftalen indgået i Paris i 2015, hvilket har affødt en række voldsomme reaktioner. Den tyske avis skrev ordene "Das Ende Der Welt", eller "Enden på Verden" på forsiden, med et billede af Trump som en sol, der æder Jorden.

I en pressemeddelelse uddyber Lysdal sin holdning til at være en musiker med et budskab:


"For mig er det helt utænkeligt, at jeg som sanger og musiker i 2017 ikke skulle inddrage klimaspørgsmålet i mit arbejde. Hvis kunstnere overhovedet mener, at de har en anden funktion end ren underholdning og at det ikke er et arbejde som ethvert andet for at skaffe til huslejen, så burde det i disse år medføre en selvrefleksion, hvis ens musik udelukkende kredser om personlige og daglige problemer. Det ville svare lidt til at musikerne på Titanic stod og promoverede deres sidste nye album, mens skibet gik ned”, slutter Jens Lysdal.

ANNONCE