Nyhed

Playliste: Hør ugens bedste albums

GAFFA har fundet ugens bedst anmeldte nye album og samlet dem i en playliste

I denne uge finder vi hele tre danske navne blandt ugens bedste album samt en 80'er-legendes comeback. Vi har naturligvis lavet en playliste, så du nemt kan høre de fem album, som har fået ugens bedste anmeldelser i GAFFA.

Spids ørerne og lyt til Boy George, Mina Caputo, North Fall, Juncker & Konservesfabrikken og Jens Lysdal. 

Boy George har ikke haft den blideste medfart de seneste år. Han har i en periode været en fast inventar i sladderpressen, og han har sågar været en tur i spjældet. Derfor var det måske ikke de største forventninger, man havde til et nyt album fra den tidligere "karma-kamæleons" hånd. Den tidligere Culture Club-sanger overrasker dog med nyfunden modenhed på "This Is What I Do". Michael José Gonzalez roser Boy George med, at han har en stak gode sange med sig og skriver i sin firestjerners anmeldelse: "Stemmen er ikke upåvirket af tidens tand, men den lette hæshed klæder faktisk Georges klang og tilfører en sang som den fine Death Of Samantha et strejf af underspillet dramatik."


Kamæleonens skiftende dragt gør sig også gældende i første udspil fra Mina Caputo. Hun var tidligere kendt som Keith Caputo fra Life of Agony, men for tre år siden gjorde hun op med sin livsløgn og sprang ud som transseksuel. På udspillet "As Much Truth As One Can Bear" har den 40-årige newyorker for første gang kunnet omfavne hele sin sande identitet. Det opfanger Lars Löbner Jeppesen også i sin anmeldelse: "Det er der ikke overraskende kommet et meget emotionelt og sårbart album ud af, men det bliver aldrig en lidelseshistorie, for de sidste par år har unægtelig været en befriende katarsis-periode for Caputo, der som følge lyder helt, ja genfødt." Fem stjerner bliver det til for denne genfødsel i musikalsk forstand

Juncker & Konservesfabrikken er gået på vandring i Junckers bagkatalog med skarpe genfortolkninger. GAFFAs Jan Opstrup Poulsen ser gerne, at Juncker bruger den energi, han her har genfundet til at fortsætte ad et lignende spor: "Genfortolkningerne er indspillet i en frisk og klar tone, hvor der er langt til Noia Noias tunge anslag, og det passer bestemt bedre til Juncker, der nu gerne må samle bolden op og gå videre ad denne vej." Det bliver til i alt fire stjerner til "L'esprit De L'Escalier 99-13".

Der er dømt kompetent country, når Jens Lysdal folder sig ud som dygtig sanger og guitarist på "Easy Heart". Albummet er indspillet i Austin, Texas, og med sig på indspilningerne har Lysdal sig en række af de mest kompetente studiemusikere i det amerikanske. Det har gavnet albummet, og Ivan Rod afslutter sin fire stjerners album med den endelige dom: "Hvor tidligere album fra Jens Lysdals side har haft noget skitseagtigt over sig, fremtræder Easy Heart som kantet og helstøbt."

Bag navnet North Fall gemmer Anders Belling sig, og han har begået minialbummet "Outside It's Growing Light" på otte numre. Alligevel imponerede det Pelle Sonne Lohmann til fem stjerner: "Der er noget uendeligt skrabet over den demonstrativt nedbarberede produktion, men det bidrager blot til en vidunderligt støvet helhed, som man dårligt kan andet end forelske sig i det mudrede format til trods. Belling besidder en varm og fløjlsblød stemme, der ikke i sig selv er noget ekstraordinært, men som matcher de dumpe, ofte interimistisk piskende trommer og de velvalgte guitarakkorder."

Hør playlisten hør - og rigtig god lyttelyst:


Ugens bedste album i Spotify:

Ugens bedste album i WiMP:

ANNONCE