Nyhed

Se René Difs nye musikvideo med Poul Nyrup – der også har bestilt sangen

x

René Dif, kendt som vokalist i Aqua, har skrevet og indspillet en sang på opfordring af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, og de to har nu sammen indspillet en video til sangen, som har fået titlen "Vinterbarn". Se videoen ovenfor.

René Dif kender, trods sin massive succes med Aqua, på egen krop til at være ung, usikker og føle sig alene i verden. Så da tidligere statsminister og protektor for Det Sociale Netværk og ungdomsrådgivningen headspace, Poul Nyrup Rasmussen, spurgte, om Dif havde lyst til at skrive en sang til headspace, betænkte René Dif sig derfor ikke længe, før han svarede ja.

Det blev til sangen "Vinterbarn", som handler om, at man er god nok, som man er, uanset hvad andre mener.


René Dif har selv oplevet otte skoleskift som barn og nåede aldrig at få en 9. klasses afgangseksamen, og han ville ønske, at han havde haft et sted som headspace, da han selv var barn og ung.

”Hvis headspace havde eksisteret, hvor man kan komme ind direkte fra gaden, uden at skulle måles og vejes, og uden at skulle vente 2 ½ måned, så ville jeg have været glad. Det, at man kan komme uden at skulle fremlægge alt muligt, betyder, at man kan komme ud med de problemer, man har, nu og her. Det er alle de store ting, man er helt alene om. De store beslutninger, følelsen af at man ikke er god nok, at man ikke ved, hvor man skal gå hen, hvor man skal henvende sig, hvad man skal gøre,” siger René Dif og fortsætter:

”Jeg tør godt selv kalde mig Danmarks største mønsterbryder. Men alle unge har det i sig. Det er bare et spørgsmål om at holde fast og være ligeglad med, hvad andre gør og mener. Det er svært, når man er ung og usikker, men tro på det! Hvis du kan drømme det, så kan du gøre det.  At have kontrol med sit eget liv er en sejr. Og man skal aldrig være bange for at bede om hjælp. Det har jeg altid gjort, og det vil jeg altid gøre. Hvis jeg begynder på noget nyt, som for eksempel nu, hvor jeg som 48-årig har taget en kokkeuddannelse, så er jeg jo nødt til at spørge andre, som har erfaring. Og det er de færreste, der siger, at de ikke vil hjælpe én”, afslutter Rene Dif.


Poul Nyrup Rasmussen er begejstret for resultatet:

– Jeg må sige, at teksten til "Vinterbarn" rammer helt ind til de mange tusinder af unge mennesker derude, som simpelthen ikke har kunnet komme sig over et nederlag eller en nedtur. Men det kom René i den grad, skal jeg love for – og for fuld udblæsning endda, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

– Som Ole Lund Kirkegaard sagde: ’Husk nu, der er mindst én ting, hver eneste ungt menneske er god til. Det gælder bare om at finde ud af, hvad det er!’. Alle kan være en mønsterbryder. Og det er et stærkt budskab, siger Poul Nyrup Rasmussen.


Singlen ”Vinterbarn” er indspillet i Sweet Silence Studiet i Helsingør. På sangen medvirker Gert Smedegaard (C.V. Jørgensen med flere) på trommer, Niklas Schneiderman (Magtens Korridorer) på guitarer og Ulla Britt Simonsen på kor og andenstemmer.

René Dif er for tiden på turné med gendannede Aqua, der kan opleves denne sommer til "Vi elsker 90'erne"-fester rundt om i landet.

Fakta om headspace


headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud under Foreningen Det Sociale Netværk. Målgruppen er børn og unge i alderen fra 12 til 25 år. Der er drevet af mere end 500 frivillige på landsplan. 

Siden opstarten i 2013 har headspace været i kontakt med mere end 27.000 unge. Der findes headspaces i Aabenraa, Aalborg, Albertslund, Ballerup, Billund, Esbjerg, Greve, Helsingør, Herlev, Herning, Horsens, Hvidovre, København, Odense, Roskilde og Rødovre. 

Poul Nyrup Rasmussen stiftede Det Sociale Netværk i 2009, har været formand for Det Sociale Netværk og er i dag protektor for både headspace Danmark og Det Sociale Netværk.


 

 

ANNONCE