Nyhed

Ulige Numre stopper

Gruppen går hver til sit efter to album og en ep

Ulige Numre har netop meddelt, at de går i opløsning. På Facebook har de offentliggjort et brev underskrevet af de fem medlemmer med blandt andet følgende ord – se brevet nedenfor:

"Vi må med kærlighed til alle jer, der har fulgt os, fortælle, at vi har valgt at opløse Ulige Numre. (...) Det har været en tid, vi alle 5 vil se tilbage på med stor glæde, men alt kommer til en ende, og Ulige Numre skal ikke spille musikken sammen længere."

Det fremgår ikke, hvad der er årsagen til gruppens opløsning, eller hvad de vil foretage sig fremover. Det er dog oplagt at tro, at gruppens forsanger Carl Emil Petersen, der har skrevet alle bandets sange, vil indlede en solokarriere. Carl Emil Petersen har så sent som i de sidste tre dage optrådt som en af solisterne til de tre udsolgte Leonard Cohen-hyldestkoncerter "På Danske Læber" i Store Vega og Musikhuset Aarhus. Gruppen meddeler via deres pladeselskab, at de ikke har flere kommentarer lige nu, men vil uddybe inden for nærmeste dage.


Ulige Numre debuterede i 2011 med singlen "København", der straks blev et stort hit. Den blev fulgt op samme år af en selvbetitlet ep, i 2013 af albummet "Nu til dags" og i 2015 af albummet "Grand Prix". Alle udgivelser er udkommet på Nikolaj Nørlunds pladeselskab Auditorium, og Nørlund har også produceret de to første af Ulige Numres udgivelser, som alle har fået fornemme anmeldelser og pæne salgstal. Ulige Numres debutalbum "Nu til dags" toppede den danske hitliste og blev kåret til årets danske album af GAFFAs redaktion. Læs mere her.

Forsanger og sangskriver Carl Emil Petersen fik i øvrigt allerede året efter udgivelsen af gruppens debut-ep Statens Kunstfonds store arbejdslegat på 285.000 kroner om året med denne begrundelse:

"...i Carl Emil Petersens fintfølende sange går det nysgerrige hånd i hånd med det livssultne uden nogensinde at fremstå højpandet, og i hans stemme findes en lys nerve, hvis skødesløshed og ligefremme intimitet får hjerteblodet til at strømme,. Og så er det altså bare sjældent sansevækkende at kunne kombinere en nærmest tidsløs rytmisk musik med så specielle ord som nu 'København / du er kun alt jeg har / når dine tusinde øjne lukker i / og mørket maler dig uendelig / dine døtre, de vil mig intet godt / men dine øjne lyser mig hjem når jeg får nok…'."


"Det er ud fra den følelse af berusende ung nødvendighed, samt den allerede nu så sikre musikalske flugt hen over himlen, at vi i Tonekunstudvalget for Rytmisk Musik føler os mere end bare trygge ved at tildele Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium til morgendagens mand, Ulige Numres Carl Emil Petersen."

Se Ulige Numres afskedsbrev og videoen til deres første og største hit, "København":


 

 

ANNONCE