Nyhed

Analyse: Her er Kents mest deprimerende sange

GAFFA.dk – Alt om musik

Ved at analysere Kents sangtekster og data fra Spotify har den svenske analytiker Filip Wästberg skabt en oversigt over rockgruppens 10 mest deprimerende sange.

”Det var analytikeren Charlie Thompson, som inspirerede mig med en lignende analyse af Radiohead. Spotify havde allerede gjort en del af analysen, da de har en variabel, der hedder Valence – et psykologisk begreb for, hvorvidt noget gør en trist eller glad ­– for næsten alle Kents sange. Men fordi jeg tror, at teksterne er vigtige for det ”deprimerende”, så analyserede jeg med hjælp af Sprogbankens leksikon, hvor mange procent af ordene i Kents tekster der var negative. Derefter lagde jeg alt sammen og skabte et depp-indeks,” siger Filip Wästberg i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Paparazzi ville sælge nøgenbillede – Sia delte det selv

Med hjælp fra det statistiske programmeringssprog R downloadede Filip Wästberg data fra Spotify Web API og alle tekster fra hjemmesiden Genius og gennemførte analysen, som er tilgængelig på bloggen DataLand.

Men hvor træfsikker er egentlig analysen?

”Musik er i grunden noget subjektivt og derfor svært at måle. Men for mig, som har været Kent-fan siden de tidlige teenageår og arbejder med data til dagligt, synes jeg, analysen stemmer forholdsvis godt. At Röd blev den mest deprimerende plade, overraskede mig ikke. Men den er efter min mening også deres bedste plade, så det hænger måske sammen,” siger Filip Wästberg.

De 10 mest deprimerende Kent-sange:

  1. Stoppa Mig Juni (Lilla Ego)
  2. Gravitation
  3. Berg & Dalvana
  4. Rosor & Palmblad
  5. Hjärta
  6. LSD, Någon?
  7. 18:29-4
  8. Vals För Satan (Din Vän Pessimisten)
  9. Vi Är Inte Längre Där
  10. Thinner

Hør alle sangene her:

LÆS OGSÅ: Soleima lægger sig ud med Cardi B

ANNONCE