Nyhed

Heartland Festival klar med fire nye navne

GAFFA.dk - Alt om musik

Heartland annoncerer fire nye navne til næste års festival: LCD Soundsystem, MØ, C.V. Jørgensen og Grizzly Bear slutter sig til allerede offentliggjorte The The.

Billetsalget til den tredje udgave af Heartland er allerede i gang, og fire nye navne er nu klar til festivalen, der afvikles i dagene 31. maj-2. juni 2018 ved Egeskov Slot. Endagsbilletterne sættes dog først til salg til foråret. Heartland festival adskiller sig fra så mange andre af sin slags ved at præsentere sit publikum for fire slags oplevelser: Music, Art, Food og Talk. Salman Rushdie er den første ”talker”, som er offentliggjort indtil videre.

LCD Soundsystem


Amerikanske LCD Soundsystem gav i september hele tre udsolgte koncerter på Store Vega i København. GAFFAs anmelder kaldte en af koncerterne for ”Den kollektive drøm om festen” og gav bandet fem stjerner med på vejen. Der er derfor skruet helt op for forventningerne, når bandet med karismatiske James Murphy i spidsen indtager næste års Heartland. Med sig har de deres spritnye album American Dream, som er bandets første, siden de otte nuværende medlemmer fandt sammen i 2015 efter fire års pause. Musikken på albummet er ærlig, eftertænksom og trækker tydelige tråde til Murphys afdøde mentor og idol David Bowie, men mon ikke der nok også skal blive plads til mange af de hits, som de seneste snart 15 år har sat gang i dansefødderne over hele verden.


MØ er et af største danske popnavne på verdensplan i disse år. For to uger siden udgav hun – ganske uventet – ep’en When I Was Young, der er hendes første udgivelse i tre år. MØ slog for alvor igennem i Danmark i 2014 med debutalbummet No Mythologies to Follow, og i årene efter fik hun sit internationale gennembrud, da hun gæstede Major Lazer på megahittene ”Lean On” i 2015 og ”Cold Water” med Justin Bieber i 2016.

C.V. Jørgensen


Den danske legende C.V. Jørgensen behøver ingen nærmere introduktion. Det vidner billetsalget til hans kommende indendørs solo-turné om. Her blev billetterne revet væk på få minutter, da de gik i salg i mandags. Turnéen markerer C.V. Jørgensens comeback til livemusikken efter otte års fravær. Den 67-årige rockmusiker er en af landets dygtigste sangskrivere, og han har gennem mere end 40 år ageret soundtrack og inspiration for både musikelskere og nye danske musikere som Bisse, Aksglæde og Barselona. Han fik sit store gennembrud i 1977 med Storbyens Små Oaser med klassikere som ”Entertaineren” og ”Bellevue”, og i alt er det blevet til 12 studiealbum, tre livealbum og en lang række andre udgivelser. C.V. Jørgensens tekstunivers er – især i de yngre år – kendetegnet ved at være samfundskritisk med en karakteristisk poetisk kant, hvilket ikke mindst er eksemplificeret på albummet Tidens Tern, der i 2006 fik plads i Kulturministeriets Kulturkanon.

Grizzly Bear


Det amerikanske rockband Grizzly Bear har de seneste 10-15 år markeret sig som en af de ypperste artister inden for psykedelisk folk-rock, og til sommer er de tilbage i Danmark for første gang siden 2012. Med sig har de deres nye, femte studiealbum Painted Ruins fra august i år, der ligesom deres tidligere udgivelser blev vel modtaget blandt anmelderne. Bandet, som består af fire yderst aktive musikere i sanger og sangskriver Ed Droste, trommeslager Christopher Bear, producer og bassist Chris Taylor og guitarist og vokalist Daniel Rossen, slog oprindeligt igennem i 2006 med deres andet album Yellow House og har siden udgivet Veckatimest og Shields, som begge gik i top 10 på den amerikanske albumhitliste. Grizzly Bear er desuden kendt som et rost liveorkester, så gæsterne kan godt begynde at se frem til velkendte sange som ”Yet Again”, ”Sleeping Ute” og ”Two Weeks” på næste års festival.

Tidligere offentliggjort: The The


I størstedelen af det 21. århundrede har der været ret stille omkring det engelske band The The. Men tilbage i september annoncerede gruppen imidlertid på sin hjemmeside, at det legendariske orkester med sanger og sangskriver Matt Johnson i front spiller deres første koncert på dansk jord siden år 2000. The The har eksisteret i forskellige konstellationer siden 1979, hvor det eneste faste medlem har været Matt Johnson. Bandet har udgivet adskillige anmelderroste albums og hitsingler som ”The Beat(en) Generation”, ”Dogs of Lust” og ikke mindst ”Heartland”, som Johnson selv har omtalt som ”formentlig den bedste sang, jeg har skrevet”. Ganske passende gør sangskriveren nu dansk comeback på en festival, der bærer yndlingssangens navn.

”Lyden af Heartland spænder bredt og kan rumme både det moderne og banebrydende, samt det anerkendte og tidløse. Med tilføjelsen af dagens fire navne synes jeg, at vi tegner konjukturerne til det stærkeste og mest relevante musikprogram i Heartlands treårige levetid,” siger Ulrik Ørum-Petersen, musikprogramchef og direktør for Heartland Festival, om dagens annoncering.


Dagens offentliggørelser af LCD Soundsystem, MØ, C.V. Jørgensen og Grizzly Bear slutter sig til The The og Salman Rushdie på det foreløbige festivalprogram. Der er dog meget mere på vej inden for både Talks, Music, Art og Food, før Heartland Festival kan slå portene op for tredje gang på Egeskov Slot fra den 31. maj til den 2. juni 2018.

ANNONCE