Nyhed

Nyt spillested annoncerer de første koncerter

GAFFA.dk – Alt om musik

Det tidligere Jazzhouse og Global har slået sig sammen på Nørrebro under det nye navn ALICE – et nyt spillested med fokus på eksperimenterende musik, og som nu annoncerer de første 12 navne på plakaten.

Efter Jazzhouse flyttede ud af sit tidligere lokale i Niels Hemmingsens Gade i København grundet økonomiske prioriteringer, besluttede spillestedet at forene sig sammen med Global i Globals nuværende lokaler i Nørre Allé 7 på Nørrebro. Sammenslutningen går under navnet ALICE og vil være ”et nyt kraftcentrum for den eventyrlystne musik”, som pressemeddelelsen lyder. Blandt andet kan der forventes jazz, folkemusik, global roots og eksperimentel samtidsmusik.

LÆS OGSÅ: Tidligere Jazzhouse-lokale får nyt navn og annoncerer første koncerter

ALICE slår dørene op fredag den 2. februar 2018, når det svenske freejazz-fyrtårn Fire! Orchestra skyder programmet i gang under årets Vinterjazz. Svenskerne spillede på Jazzhouse tilbage i 2014, hvor de scorede hele seks stjerner af GAFFAs anmelder med ordene: ”en once-in-a-lifetime-koncertoplevelse”.

Ud over at afvikle koncerter vil ALICE nemlig også indgå i samarbejder med andre spillesteder, festivaler og arrangører. Eksempelvis præsenterer de den amerikanske komponist og multi-instrumentalist Tyshawn Sorey i Borsons Kirke den 9. februar i samarbejde med Vinterjazz 2018.

De første 12 navne, som ALICE har annonceret er følgende:

02/02: Fire! Orchestra (SE) / Vinterjazz 2018

03/02: Ale Möller Trio (SE) / Vinterjazz 2018

09/02: Tyshawn Sorey Trio (US) @ Brorsons Kirke / Vinterjazz 2018

10/02: Circuit des Yeux (US) / Vinterjazz 2018

15/02: Black Flower (BE)

24/02: Here Lies Man (US) / Vinterjazz 2018

01/03: Full Blast [Broetzmann-Pliakas-Wertmueller] (DE/CH)

02/03: Basco (SE/DK)

17/03: Che Sudaka (ES)

23/03: Danyel Waro (RE)

11/04: Joshua Abrams & Natural Information Society (US)

05/05: I'm With Her (US)

LÆS OGSÅ: Björk blomstrer på tindrende smukt tiende album

Om det nye navn til Jazzhouse og Global forklarer pressemeddelelsen følgende:

”ALICE er den cool storesøster med den seje pladesamling, der inviterer dig ind på sit værelse og åbner din horisont for nye udtryk. Men hun er også som ALICE fra ”Alice in Wonderland”, der tager dig med til en anden verden, hvor din virkelighedsopfattelse bøjes og udvides. Og hun er en hyldest til Alice Coltrane, hvis musikalske vision vi finder inspiration i.”

ANNONCE