Nyhed

System of a Down-guitarist: ”Manson var et geni”

GAFFA.dk – Alt om musik

Guitarist i System of a Down, Daron Malakian, har modtaget stor kritik, efter at han i et opslag på Facebook i går skrev, at han var ”ked af nyheden om dødsfaldet af Charles Manson.”

”I løbet af tiden, hvor jeg skrev Toxicity-albummet, havde Mansons interviews og musik en stor indflydelse på mig som artist. Jeg navngav sangen "ATWA" efter Mansons miljøorganisation. Min interesse var, hvordan han udtrykte sine tanker og perspektiver om samfundet, ikke mordene.”

Det skriver Daron Malakian, guitarist i det LA-baserede metalband System of a Down, i et opslag på Facebook, efter den 83-årige amerikaner Charles Milles Manson blev meldt død søndag den 19. november. Manson var dømt til livsvarigt fængsel for at stå i spidsen af en række brutale drab i USA – heriblandt filminstruktør Roman Polanskis gravide kone Sharon Tate i 1969. Daron Malakians varme ord om seriemorderen har derfor mødt omfattende kritik på Facebook, hvor han igen er gået til tasterne for at forsvare sit udspil.


LÆS OGSÅ: Nick Cave møder hård kritik

”Hvis alt du ved om Manson, er hvad medierne har solgt til dig, bebrejder jeg dig ikke for de negative kommentarer. Men den anden side af Manson var en sangskriver, hvis sang ”Look at Your Game” blev fortolket af Guns N’ Roses,” skriver System of a Down-guitaristen og tilføjer blandt andet:

”Manson var et geni, der kunne udtrykke sine tanker på en meget klog måde. Det var den Manson, der påvirkede mig som artist.”

En af de svar, der bliver fremhævet på Facebook, er fra Marcio Karpyn, der har forståelse for Malakians udsagn, men mener, han må forstå dette:

”Hvis du dræber en gravid kvinde med en kniv, så er du ikke en inspiration længere – uanset hvor populær du er som artist.”


Du kan læse det hele, hvis du klikker dig ind på opslaget herunder:

ANNONCE