Nyhed

Wonderfestiwall 2018 klar med de fire første navne

GAFFA.dk - Alt om musik

Igen i 2018 byder solskinsøen Bornholm danske musikelskere indenfor til en intim festival. Wonderfestiwall startede i 2008, og siden da har den vokset sig større med årene. I år kunne festivalen fejre 10-års jubilæum, og næste år løber festivalen af stablen fra den 16. august til den 19. august.

Wonderfestiwall er nu klar med de første navne til næste års musikprogram, og festivalen er dermed beredt på endnu engang at indtage Nordbornholm ved foden af Hammershus, men på en helt ny plads i Slotslyngen på Nordbornholm. De fire første navne er:

Scarlet Pleasure

Den populære danske musiktrio hev to store priser med hjem fra dette års Danish Music Awards – Årets Danske hit for ”Deja Vu” og Årets Danske Gruppe. Bandet består af sangeren Emil Goll, trommeslageren Joachim Dencker og bassisten Alexander Malone, og i løbet af 2017 har trioen ikke skuffet de danske popfans, men trofast leveret elektrobasker på elektrobasker. Tilbage i juni kvitterede GAFFA’s anmelder Jens Dræby ep’en Limbo med fem ud af seks stjerner, og her i november overraskede de med endnu en ep Lagune, som indeholder bandets seneste single ”Good Together”.

Bikstok

De væltede scenen på Wonderfestiwall i 2015, og de er mere end klar til at gentage succesen til sommer, hvor de står klar med et helt nyt album. Bandet består af kunstnerne Eagger, Pharfar og Blæs Bukki, som siden bandets opstart i 2004 har beriget danskerne med hits som ”Cigar”, ”80'eren” og ”Delerium”. Der er sket lidt af hvert, siden Over Stok Og Sten albummet levede op til sin titel for mere end ti år siden. Der er siden blevet indført vetoret i trekløveret, så der ikke bliver indspillet noget, alle ikke er 100 procent tilfredse med, og anden halvdel af bandnavnet er røget. "Der er ikke så mange, der ryger så heftigt mere", lyder forklaringen.

Kongsted

For første gang kan Wonderfestiwall præsentere den prisvindende dj og musikproducer Kongsted. Andreas Lau Kongsted, som gemmer sig under kunstnernavnet, har blandt andet vundet priser som Årets Mainstream DJ, Årets Danske Deejay-Favorit og Årets Danske Artist ved Danish DeeJay Awards. Kongsted står bag hits som ”Whine Dat”, ”Say My Name” og ”Chuck Norris”.

IAMJJ

Danske IAMJJ bankede i foråret igennem på P6 Beat med singlen ”Bloody Future”, og han indtog Spot Festival med stor respekt. IAMJJ’s stil giver associationer til både Leonard Cohen og Tom Waits på grund af sin dybe klang og sangskrivning. Den unge, selvlærte singer-songwriter debutererede i oktober 2016 med sin selvbetitlede ep, som består af fem karakteristiske rå sange. 

Artiklen fortsætter under videoen

Festivalen starter med et ekstraordinært 24-timers tilbud mandag den 27. november, og det almindelige salg begynder 1. december.

ANNONCE