Nyhed

Christiansborg får musikalsk huskunstner

GAFFA.dk – Alt om musik

Christiansborg har fået ny huskunstner. I de kommende måneder vil musiker og producer Noah Rosanes gennemføre sit lydprojekt ”Åbne Ører”, hvor han mikser politikerinterviews med musik – og forvrænger stemmerne.

Noah Rosanes griber den politiske verden indefra. Fra sit kontor på Christiansborg vil han optage interviews med fremtrædende politikere fra forskellige partier. Folketingsmedlemmerne svarer primært på spørgsmål inden for politik – men nogle spørgsmål går også længere ind under huden.

Derefter vil Rosanes skabe et musikalsk univers omkring de mange interviews i en spoken word-lignende æstetik og samtidig forvrænge stemmerne digitalt. På den måde tvinges lytteren nemlig til at forholde sig udelukkende til det, der bliver sagt, frem for hvem, der siger det.


Kort sagt: Det handler om at lytte med ørerne frem for øjnene.

Fordomsfrihed, lydhørhed og gensidig respekt

Om projektet udtaler Noah Rosanes:


“I en tid hvor de politiske linjer er trukket så skarpt op, er målet med Åbne Ører at nedbryde fordomme og skabe gensidig respekt ved at kommunikere politiske budskaber på en helt ny måde.”

Han håber, at projektet kan forandre selve den måde, hvorpå vi forholder os til politik og samarbejde:

“Måske er man slet ikke så enig med det parti, man stemmer på eller på nogle punkter enige i andre, man troede, man var 100 procent uenige med. Ved at der bliver rokket ved ens forudindtagede holdninger, er ambitionen med Åbne Ører, at vi som samfund bliver mere lydhøre overfor hinanden, og på den måde bliver det nemmere at samarbejde.”


Et partineutralt projekt

Rosanes gennemfører projektet fra en helt partineutral position med kunstnerisk frihed uden nogen form for politisk indblanding. Han bliver den fjerde huskunstner, der får lov at udfolde et kunstprojekt på Christiansborg.

”Åbne Ører” lanceres til december i år.


Hør mere om projektet her:

ANNONCE