Nyhed

Store danske navne indspiller fælles værk på Roskilde Festival

Noah Rosanes inviterer en række stjerner i mobilt studie under årets festival

Konceptet er enkelt, og med listen over prominente medvirkende kan det næsten ikke blive helt uinteressant.

Under hele næste uges Roskilde Festival lukker musiker og producer Noah Rosanes sig inde i et mobilt studie på festivalområdet. Her tager han imod i alt 30 forskellige, danske musikere og på festivalens sidste dag skulle der gerne foreligge et færdigt værk, som på forhånd har fået titlen Unify.

Unify bliver med andre ord både improviseret, indspillet, mixet og færdiggjort på festivalpladsen, og under hele processen vil det være muligt at følge med i tilblivelsen via skærme udenfor studiet.

Der er ikke umiddelbart er planer om en decideret albumudgivelse, men både værket og videodokumentationen af dets tilblivelse kan opleves på rockmuseet Ragnarock til oktober.

Blandt de mange musikere, som har takket ja til at deltage, er navne som Matthias Kolstrup, Rebecca Lou, Hannah Schneider, Josephine Philip, Luna Ersahin, Lo Ersare (Lucky Lo) og Clara Sofie. Hertil kommer lidt international stjerneglans i skikkelse af amerikanske Jeremiah M. Green (Modest Mouse).

- Målet med Unify er at skabe fælles musikalske værker, hvor diversitet er i førersædet. Musikere fra alle ender af spektret vil blive inviteret ind for at sætte deres fingeraftryk på det fælles musikalske kunstværk, hedder det i en pressemeddelelse.

- Noah Rosanes producerer værket Unify ud fra det materiale, der bliver indspillet i løbet af festivalens fire dage. Der vil også blive skabt spoken word-værker med udvalgte festivalgængeres historier, deres tanker om Roskilde Festival, og hvad den betyder for dem selv og for vores samfund, hedder det videre i pressematerialet, der kalder Unify for "opsummeringen af lyden og stemningen af Roskilde 2022 med beats skabt ud fra reallyde fra pladsen og musikere på tværs af genrer, der går sammen om at skabe et fælles værk."

LÆS OGSÅ: Christiansborg får musikalsk huskunstner