Nyhed

Elektro-kometen Kygo gæster Danmark

GAFFA.dk - Alt om musik

Den norske elektromusiker Kygo gæster Danmark. Det sker søndag den 11. februar 2018 i Royal Arena, København.

I en pressemeddelelse annoncerer han sin “Kids in Love Tour”, som skydes i gang den 5. februar og følger op på udgivelsen af hans andet album, Kids in Love.

Den unge nordmand Kyrre Gørvell-Dahll alias Kygo er på rekordtid blevet et velkendt navn i musikbranchen, efter han udsendte en række af sine karakteristiske melodiske remixes af blandt andre Passenger, James Blake og Rihanna gratis på Soundcloud. Alle numrene fik millioner af afspilninger, hvilket medførte, at blandt andre Coldplay, Ed Sheeran og The Weeknd henvendte sig til den unge musiker for at få ham til at nyfortolke deres kæmpehits. Kygo er desuden manden bag hitbaskere som "Stay", “Firestone” og "Stole the Show".

LÆS OGSÅ: SURPRISE: Ny ep fra Mø

Ikke alle har været lige begejstrede for bergenserens svævende elektronika. EDM-produceren Deadmau5 var for eksempel hurtigt på banen og omtalte Kygos musik som "elevatormusik". Den profilerede bergenske rockejournalist Einar "Engelen" Engelstad fik også harsk respons fra Kygo-fans Norge, da han kaldte musikken for "klubmusik på valium". Tilbage i 2015 gav Kygo svar på tiltale i et interview med GAFFA:

– Folk må mene det, de vil. At ikke alle er vilde med min musik er lige præcis sådan, det skal være. Hvis alle kunne lide det, ville det være mærkeligt. Det sker bare ikke, at en kunstner laver noget, alle kan lide. Der er altid nogle, der ikke kan lide det, jeg laver. Der er også så meget musik, jeg ikke selv forstår mig på.

Sidste gang GAFFA anmeldte Kygo kvitterede anmelderen Mads Jensen med tre ud af seks stjerner og ordene:

- Opsummerende leverer Kygo den vare, han er hyret til at levere, nemlig at skabe en fremragende fest. Det er indiskutabelt, at de numre, han fremfører, skaber en god stemning, men nærværet fra Kygo selv halter.

Vi krydser fingre for, at nordmanden vækker mere begejstring til februar.

Billetsalget starter den 3. november klokken 10.00.

Lyt til Kygos seneste single "Stranger Things" featuring One Republic herunder.

ANNONCE