Nyhed

Redaktionen anbefaler: Oktobers bedste albumudgivelser

GAFFA.dk - Alt om musik

Udenfor er vejret trist og gråt, men heldigvis er der god grund til at blive indenfor, placere sine hørebøffer tæt over ørerne og nyde al den gode musik, der udkommer i oktober. Vi har her samlet 15 albumudgivelser, der gør det værd at blive indenfor.

Liam Gallagher: As You Were, 6. oktober

Den tidligere Oasis-frontmand kommer endelig på gaden med sin første soloalbum, og hvis man skal tro Gallagher selv, så er der i hvert fald meget at se frem til: ”Jeg synes, det er lige så godt som noget af det bedste, jeg nogensinde har lavet. Og det vil du også synes, når du hører det.”


 

 

Henrik Lindstrand: Leken, 6. oktober


Den tidligere Kashmir-pianist Henrik Lindstrand er gået tilbage til rødderne i produktionen af sit første soloalbum. Albummet er inspireret af en svensk sø med det legende navn Leken.

”For mig er den en slags metafor for et lille sted, hvor der er rart at være. Et hemmeligt sted og en verden, hvor jeg er tryg og der er plads til leg” fortæller han.

 


 

Marilyn Manson: Heaven Upside Down, 6. oktober

Oprindeligt skulle albummet have heddet Say10 og være udgivet på Valentinsdag, men en udskydelse og et navneskifte senere kommer albummet endelig på gaden til oktober. Manson har arbejdet sammen med producer og filmkomponist Tyler Bates, så fans kan forvente et filmisk lydbillede, der samtidig bibeholder Mansons kendetegnende hektiske og foruroligende stil.


 

 

Carl Emil Petersen: Natradio, 6. oktober


Den populære gruppe Ulige Numre nåede knap nok at gå fra hinanden, før frontmand Carl Emil Petersen udgav sin første solosingle. Nu kommer så også den unge sangers første soloalbum, der bærer det samme navn som b-siden til andensinglen ”Skærgården”.

 

 


Gwen Stefani: You Make it Feel Like Christmas, 6. oktober

Æbleskiverne har efterhånden fundet deres vej tilbage til dagligvarebutikkernes frysebokse, og nu er Gwen Stefani også klar til at lade julemusikken finde vej til albumbutikkernes hylder (eller bare Spotify). Albummet indeholder både covers af klassikere som ”Santa Baby” og ”Silent Night” samt originale julesange.


 

Velvet Volume: Look Look Look!, 6. oktober

De tre rocksøstre, der udgør bandet Velvet Volume, er klar med et længe ventet debutalbum, og med en titel som Look Look Look! er den svær at overse. Men ulig små børn skal albummet naturligvis ikke bare ses, det skal også høres, hvilket der bliver rig mulighed for, når det udkommer både på stream, cd og vinyl.

 


Nikolaj Nørlund: Skamskudte fugle, 12. oktober


I tæt samarbejde med arrangør og pianist Adi Zukanovic har Nikolaj Nørlund arbejdet på skabelsen af sin helt egen genre, “Nordisk Croon”, som smelter moderne dansksproget sangskrivning sammen med orkesterlyd og synthesizere. Ligesom forgængeren Villa er albummet indspillet med symfoniorkestret Copenhagen Phil.

 


Get Your Gun: Doubt is My Rope Back to You, 13. oktober

De nordjyske brødre Simon og Andreas Westmark dedikerede hele 2016 til at skrive sangene på det kommende album. Singlen ”You’re Nothing” er blevet udgivet som en forløber til albummet, og om den fortæller Andreas: ”’You’re Nothing' er blevet min favorit på det nye album. Den har været med til at sprænge vores egen opfattelse af, hvad vi kan og ikke kan i en sang, samtidig med at den bevarer, hvad jeg føler er vores musikalske DNA.”

 


 

Beck: Colors, 13. oktober

Vejen til Becks nye album er brolagt med farverige singler, som fans allerede har kunnet fordrive ventetiden med. Det er da heller ikke tilfældigt, at det nye album kommer til at hedde Colors, da musikken på albummet kommer til at præsentere en af Becks mere farverige sider. Colors vil også blive udgivet i limited edition som deluxe vinyl, der indeholder to røde lp'er i en særligt smuk indpakning.

 


William Patrick Corgan: Ogilala, 13. oktober


Den tidligere Smashing Pumpkins-frontmand udgav i 2005 sit første soloalbum TheFutureEmbrace, og efter 12 år er han klar med opfølgeren. Ogilala udkommer digitalt, på cd, vinyl og i en limited edition blå og lyserød vinyl.

 


Pink: Beautiful Trauma, 13. oktober

Det er ved at være nogle år siden, vi sidst har hørt noget nyt fra Pink, men tidligere i år modtog hun den prestigiøse Michael Jackson Vanguard Award til VMA, og nu kommer hendes første album i over fem år snart på gaden. Sangerinden har på Twitter forklaret, at livet både er traumatisk og smukt, og det er derfor, albummet har fået titlen Beautiful Trauma.


 

Robert Plant: Carry Fire, 13. oktober

Den tidligere Led Zeppelin-forsanger er klar med sit 11. studiealbum som soloartist. Om albummet har Plant selv udtalt: ”Det handler om intention. Jeg respekterer og værdsætter min tidligere musik, men hver gang jeg føler fristelsen og tilskyndelsen til at lave ny musik, må jeg blande det gamle med det nye.”

 


Kurt Vile & Courtney Barnett: Lotta Sea Lice, 13. oktober


Courtney Barnett og Kurt Vile har i de sidste to år arbejdet sammen om at lave albummet Lotta Sea Lice. Samarbejdet startede i 2015, da Kurt Vile dagdrømmede om Courtney Barnett under et photoshoot og således skrev en sang til hende, som senere blev til duoens første single ”Over Everything” og nu til et helt album.

 


St. Vincent: Masseduction, 13. oktober

Efter eget udsagn er Masseduction en kulmination af mange års skrivearbejde. Det er da også  St. Vincents første album siden det store gennembrud med St. Vincent i 2014. Der jongleres med store, dystre temaer som magt, sex, farlige kærlighedsforhold og død.

Sangerinden har selv udtalt, at ”du kan ikke faktachecke det, men hvis du vil vide noget om livet, skal du høre det album.”


 

 

Carpark North: Hope, 27. oktober


Den danske rocktrio har indtil videre udgivet singlen “When We Were Kids” som en ode til barndommens minder og som en forløber til det kommende femte studiealbum, Hope. Dagen inden albumudgivelsen afholder bandet en eksklusiv lyttesession på Planetariet, hvor musikken bliver akkompagneret af visuals og et interview med bandet.

ANNONCE