Nyhed

10 navne, vi gerne vil se på NorthSide 2018

GAFFA.dk – Alt om musik

I morgen tirsdag klokken 12:30 vil de første navne til NorthSide Festival 2018 blive offentliggjort. I den anledning kommer GAFFA her med bud på 10 kunstnere, som vi håber at se til næste års NorthSide. De er alle sammen albumaktuelle i efteråret 2017 og spiller ikke andre steder i Danmark.

Björk

Den islandske sangerinde debuterede allerede som 12-årig med sit selvbetitlede album i 1977. Hun har siden dengang solgt over 25 millioner albums, er regnet som en af vor tids mest alsidige musikere og har optrådt på de største scener verden over. Heriblandt på Orange Scene under Roskilde Festival 2003, 2007 og 2012, og vi håber nu, hun vælger at tage turen til NorthSide 2018. Hendes seneste album ”Vulnicura” fra 2015 fik seks stjerner af GAFFAs anmelder, og efter to års stilhed har den islandske stjerne varslet singleudgivelse den 18. september og et album senere på året. I mellemtiden kan du lytte til et nummer fra 2015-albummet, en sang der for nylig er blevet kompletteret med en virtual reality-video.

 


Billy Corgan


William Patrick Corgan er nok mest kendt for at være forsanger og guitarist i det store halvfemser-rockband The Smashing Pumpkins, men gjorde sig bemærket med sit første og hidtil eneste soloalbum ”TheFutureEmbrace” i 2005. Solodebuten fik fire stjerner af GAFFAs anmelder med ordene: ”Hatten af for eksperimenterne i stedet for selv-kopi, og Corgan er stadig en glimrende sangskriver.” Vi er spændt på det kommende efterfølgeralbum og håber at se ham på en af scenerne til næste års NorthSide. I mellemtiden kan du lytte til første forsmag på albummet ”Ogilala”, der udkommer den 13. oktober.

 


Grizzly Bear

Folk-rockbandet fra Brooklyn debuterede i 2004 og har siden fået fem stjerner af GAFFA på samtlige albumudgivelser. Efter en fem års pause var bandmedlememrne Chris Bear, Ed Droste, Daniel Rossen og Chris Taylor endelig tilbage med det femte studiealbum ”Painted Ruins”, der blev udgivet i august i år. Pladen scorede, som tidligere udgivelser, fem stjerner af GAFFAs anmelder med ordene: ”Hvis man giver de malede ruiner den tid, de kræver for at folde sig rigtigt ud og synke helt ind under huden, står man tilbage med et af årets fineste albumudspil.” Lyt til den fængende single ”Mourning Sound” fra det seneste album.


 

Liam Gallagher

Den tidligere Oasis-forsanger stod også på GAFFAs ønskeliste sidste år, så vi krydser nu fingrene for, at Northside lytter til os i år. Faktisk er artisten endnu mere aktuel i år, da han vil debutere med soloalbummet ”As You Were” den 6. oktober i år. Noel Gallagher spillede på NorthSide i 2012 med Noel Gallagher’s High Flying Birds, og vi synes, det nu er tid til, at det aarhusianske publikum skal få lillebror at høre. Lyt til første forsmag på det kommende album herunder med singlen ”Wall of Glass”.

 


Morrissey


Som GAFFA har skrevet om tidligere i år, har den tidligere forsanger i et af 80’ernes mest indflydelsesrige rockbands, The Smiths, været katalysator for adskillige heftige overskrifter på vores domæne. Når det er sagt, skal der ikke herske nogen tvivl om, at vi glæder os til hans kommende 11. soloalbum ”Low In High-School”, der udkommer den 17. november i år, og krydser fingrene for at se ham på NorthSide næste år. I mellemtiden kan vi varme op med en af klassikerne fra solodebutalbummet ”Viva Hate” fra 1988.

 


Placebo

Det britiske rockband blev dannet i 1994 og har redet på britpop-bølgen sammen med blandt andre Blur og Oasis. Det var til stor skuffelse, da de i oktober sidste år aflyste deres koncert på Train i Aarhus. Forsanger Brian Molko havde reageret dårligt på noget ”forkert medicin” og forlod scenen efter blot to numre. Gruppen har ikke spillet i Aarhus siden, men vi håber nu at se dem på en af NorthSides scener til næste år, ligesom de begejstrede på NorthSide 2015. I mellemtiden kan du lytte til et af bandets mest kendte numre fra deres selvbetitlede debutalbum fra 1996.


 

Sam Smith

Den unge, britiske sanger og sangskriver er for tiden aktuel med sin første udgivelse i to år, siden man i 2015 kunne høre hans vokal på James Bond-temanummeret ”Writing’s On the Wall”, der blev tildelt en Oscar for ”Best Original Song”. Han skulle efter planen spille på NorthSide i 2015, men var desværre nødt til at aflyse grundet sygdom. Vi håber derfor, Sam Smith er en af navnene, der dukker op på plakaten til næste års Northside – i øvrigt for første gang i Danmark. Lyt til den nye single ”Too Good at Goodbyes” herunder.

 


St. Vincent


Den amerikanske sangerinde, der også er kendt som Annie Clark, havde sit store gennembrud i 2014 med det selvbetitlede fjerde soloalbum, der fik fem stjerner af GAFFAs anmelder. Hun skulle efter planen spille på Northside i 2014, men var nødt til at aflyse grundet ”logistiske problemer”. I stedet blev engelske Bombay Bicycle Club meldt på banen, men til næste år håber vi virkelig, at NorthSide klarer at få fat i den amerikanske sangerinde. Hun er for øvrigt albumaktuel den 13. oktober i år med ”MASSEDUCTION”. Lyt til hendes nyeste single ”New York” fra det kommende album herunder.

 


Kurt Vile & Courtney Barnett

De to singer-songwritere er i udgangspunktet kendt for deres musikalske arbejder hver for sig, men annoncerede til stor overraskelse tidligere i år et samarbejdsalbum under titlen ”Lotta Sea Lice”, der vil udkommet den 13. oktober i år. Første forsmag på albummet blev udgivet tidligere i august, og nummeret er så iørefaldende og smukt, at GAFFA-redaktionen krydser alle sine fingre for at se denne duoen på NorthSide til næste år. Lyt til ”Over Everything” herunder.


 

TV-2 med special guests

Thomas Helmig var en overraskende folkelig booking på NorthSide 2017 – FOR folkelig, var der en del, der mente inden koncerten. Da Helmig indtog scenen, var der dog dømt folkefest, og Helmigs optræden fik seks- og femstjernede anmeldelser i adskillige medier. GAFFA var blandt de få mere forbeholdne og gav "kun" fire stjerner under titlen: ”Helmig hittede i semi-hipsterland”.


Hvilket folkeligt navn kan gentage succesen? Vores bedste bud er TV-2, der ligesom Helmig er på hjemmebane. Ikke mindst hvis de tager lidt gæster med, som de af og til gør ved særlige lejligheder. Måske Tina Dickow, Thomas Helmig igen eller ligefrem Hugo Helmig? Ham vil vi i øvrigt også gerne se give sin egen koncert på NorthSide.

 


ANNONCE