x
Grizzly Bear: Painted Ruins

Grizzly Bear
Painted Ruins

Grizzly Bear er tilbage efter fem års albumpause og viser, hvorfor de har været savnede

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 18.08.2017
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Fem år efter fremragende Shields er Grizzly Bear langt om længe tilbage, og Brooklyn-kvartettens femte album har absolut været ventetiden værd. Ed Droste, Chris Bear, Daniel Rossen og Chris Taylor tager nok engang deres helt eget favntag med folk-rocken, og der er lag på lag af detaljer at dykke ned i på albummets 11 fantasifulde og farverige skæringer.

Som sådan er der ikke synderligt meget nyt under solen i bandets udtryk – ud over lidt elektroniske indslag på diskret medrivende Three Rings – men hvad gør det, når nu drengenes musik i forvejen er så mangefacetteret, at det nærmest føles som frås med over ti numre, når nu det tager så længe at nå til bunds i bare et enkelt.

Med søgende eventyrlyst kaster bandet sig på vanlig stilfærdig vis hovedkulds ud i frygtløst at bygge krævende lydlandskaber op omkring sangene. Af albummets mest umiddelbare nedslagspunkter kan nævnes berusende Morning Sound og Sky Took Hold, men tålmodigheden lønner sig, og hvis man giver de malede ruiner den tid, de kræver for at folde sig rigtigt ud og synke helt ind under huden, står man tilbage med et af årets fineste albumudspil. Der behøver ikke gå yderligere fem år før endnu et besøg i bjørnegrotten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA