Nyhed

Redaktionen anbefaler: Oktobers bedste koncerter

GAFFA.dk – Alt om musik

Æbler lyser rødt fra træernes grene, efteråret er over os. Men der er ingen grund til at gå gennem skoven ganske alene, når du kan gå til koncerter. Oktober byder på et bredt udvalg af optrædener, alt fra gendannede 90'er bands til elektroniske bangers. Her er GAFFAs anbefalinger.

ROLLING STONES

Rullestenene rykker ind


Rockgiganterne Rolling Stones kommer til Danmark med deres ”Stone – No Filter”-tour, som byder på en storslået produktion og en spektakulær scene. Der er lovet klassikere som ”Paint it Black” og ”Brown Sugar”, samtidig med at de ældre herrer også spiller numre fra deres seneste album, coverpladen Blue & Lonesome.

Kan opleves her

03/10 Parken (få billetter)


Se bandet fremføre "Brown Sugar" live her:

LAMB


Gendannede Lamb kommer til Danmark

Producer Andy Barlow og singer/songwriter Lou Rhodes dannede elektroduoen Lamb i starten af 1990’erne. Debutalbummet ”Lamb” udkom i 1996 og satte duoen på verdenskortet med singlen ”Górecki”. Efter bandet blev gendannet udgav de i 2011 albummet ”5”, ved hjælp af crowdfunding fra fans. Når de kommer til Vega, spiller de blandt andet deres stilskabende, selvbetitlede debutalbum i sin helhed.

Kan opleves her


04/10 Vega

Lyt til nummeret "Górecki" her:


THE RUMOUR SET FIRE

Få et crush på rygterne

Den københavnske indierock-kvartet har taget den med ro på den musikalske front siden 2012, men er nu tilbage på de danske landeveje. Tidligere i år udgav de albummet ”Crush”, og i sommer optrådte de på Roskilde Festival til fire stjerner fra GAFFAs anmelder.


Kan opleves her

04/10 Tobakken, Esbjerg

05/10 Posten, Odense


20/10 VoxHall, Aarhus

21/10 Vega, København

Lyt til nummeret "The Balcony" her:

MEW


Skoleprojektet i tourbussen


Mew blev dannet i forbindelse med et skoleprojekt, som har bragt trioen til deres syvende studiealbum Visuals, som blev udgivet i april i år. Nu hopper de i tourbussen for at spille de nye sange live for det danske publikum. Lydmor varmer op.

Kan opleves her

04/10 Musikkens Hus, Aalborg (udsolgt)


05/10-06/10 Vega, København (koncerten 6. oktober er udsolgt)

07/10 Train, Aarhus

Lyt til nummeret "Comforting Sounds" her:

THE JESUS & MARY CHAIN


En melodiøs omgang støjpop


Støjpop-legenderne fra The Jesus And Mary Chain, brødrene Jim og William Reid, spillede tidligere i år på Store Vega og Roskilde Festival, og nu gæster de også Aarhus, med en melodiøs omgang støjpop, der trækker på alt lige fra postpunk og tidlig shoegaze til alternativ rock.

Kan opleves her

05/10 VoxHall, Aarhus


Lyt til nummeret "Just Like Honey" her:

NELSON CAN


Girlpower på dåse

De fremadstyrtende rockpiger fra trioen Nelson Can fik deres gennembrud i 2014 med debutalbummet ”Time to Deliver”, og er nu på banen igen med singlerne ”Miracle” og ”Break Down Your Walls”, og 29. september udkommer ep'en "EP3". Senest har de optrådt til P3 Guld.

Kan opleves her


05/10 – Rampelys, Silkeborg

06/10 – Studenterhuset, Aalborg

13/10 – Atlas, Aarhus


14/10 – Posten, Odense

20/10 – Pumpehuset, København

Lyt til nummeret "Miracle" her:

KELLERMENSCH


Kældermændene kravler ud i lyset


I januar udgav det stemningsfulde rockband Kellermensch deres andet album ”Goliath” efter otte års arbejde, og det gennemarbejdede og meget roste album kommer nu med bandet ud af kælderen og op på scenen, når Kellermensch tager på danmarksturné.

Kan opleves her

06/10 VoxHall, Aarhus (udsolgt)


07/10 Posten, Odense

13/10 Gimle, Roskilde, Gimle

20/10 Skraaen, Aalborg


21/10 Fermaten, Herning

Lyt til nummeret "Bad Sign" her:


FRIBYTTERDRØMME

På deres efterårstour drager Fribytterdrømme forbi hele 10 forskellige spillesteder i Danmark, hvor de præsenterer sangene fra deres seneste album ”Superego”. På touren kommer drengene til at spille nogle af deres hidtil største koncerter: ”Lige nu bliver det ikke større, men vi tillader os at drømme videre,” har forsanger Lau Pedersen udtalt.

Kan opleves her


06/10 Posten, Odense

13/10 Studenterhuset, Aalborg

14/10 Pavillonen, Grenå


20/10 Gimle, Roskilde

21/10 Tapperiet, Køge

27/10 Kulisselageret, Horsens


Lyt til nummeret "Verden ender for dine fødder" her:

WANGEL


Giver kærligheden videre

Peter Wangel turnérer med sit andet album Reasons, hvor han med elektroniske beats og sprøde synths blandt andet behandler de spørgsmål, der trænger sig på, når han som bipolar skal være far. Det handler om at give noget videre, både kærligheden og måske den psykiske sygdom.

Kan opleves her


06/10 Skråen, Aalborg

14/10 DR Koncerthuset

Lyt til nummeret "Reason" her:

SIGUR RÓS


Storslået rock fra Reykjavík


Den islandske gruppe er kendt for deres storladne musik, der i tråd med hjemlandets vilde natur går fra afdæmpede toner til støjende kraftudladninger med Jón Þór Birgissons karakteristiske og lyse vokal. Deres seneste koncert på NorthSide sidste år fik hele seks stjerner af GAFFA under titlen: ”Islandsk vulkan i udbrud”.

Kan opleves her

07/10 Forum, København


Lyt til nummeret "Hoppípolla" her:

BLONDAGE


Snørklet elektropop med bump og gode toppe

Esben Andersen og Pernille Smith-Siversen var tidligere kendt som Rangleklods, men har nu skiftet navn til Blondage. Under det nye navn udgav de sidste år en ep, og i år er de igen klar til at løfte sløret for nye numre og en danmarksturné.

Kan opleves her


06/10 Kulturmaskinen, Odense

07/10 Konfus, Esbjerg

13/10 Kulisselageret, Horsens


14/10 Atlas, Aarhus

20/10 Studenterhuset, Aalborg

21/10 Bygningen, Vejle


27/10 Vega, København

Lyt til nummeret "Stoned" her:

GANGWAY

Slår pjalterne sammen igen

Det prisvindende danske indiepopband, der henter inspiration fra blandt andre The Cure, giver koncert for første gang i 20 år. Comeback-koncerten den 6. oktober blev udsolgt på få timer, men bandet har til stor glæde for deres fans besluttet at give tre koncerter mere i hjemlandet og vil byde på både nyt og gammelt materiale.

Kan opleves her

07/10 DR Koncerthuset, København

26/10 Musikhuset Aarhus

27/10 Musikkens Hus, Aalborg

Lyt til nummeret "My Girl and Me" her:

FUTURE

Ikonisk hostesaftglad hiphop

Det er første gang, den Atlanta-baserede rapper besøger Danmark, da han til stor ærgrelse for sine fans aflyste sin koncert på Roskilde Festival sidste år. Men nu vil den for mange vigtigste Atlanta-rapper siden Gucci Mane og en af sin tids definerende stemmer endelig indtage den danske jord med sine mange bangers.

Kan opleves her

12/10 Valby Hallen, København

Lyt til nummeret "Mask Off" her:

KAKKMADDAFAKKA

Højenergisk indie-fest fra det kalde nord

Det alternative rockband er et af Norges mest populære for tiden, og de er kendte for sine charmerende og dansante liveoptrædener, der gentagende gange scorer højt på anmeldernes terninger. Med sig på Danmarksturen har de det lovende band Dør nr. 13, der sidste år vandt KarriereKanonen.

Kan opleves her

13/10 Train, Aarhus

14/10 Vega, København

Lyt til nummeret "Restless" her:

PEDE B

Broen mellem den nye og gamle skole

På det seneste album fra Pede B, Sparring, har rapperen sparret med en række håndplukkede danske rappere med målet om selv at blive en bedre rapper og samtidig samle dansk hiphop, nedbryde fordomme og bygge bro mellem den nye og den gamle skole.

Kan opleves her

14/10 Amager Bio

19/10 Radar, Aarhus

20/10 Posten, Odense

21/10 Café Von Hatten, Randers

Lyt til nummeret "Indledningen" her:

SAINT ETIENNE

Indiepop-legenderne vender tilbage

Det er første gang siden en sen oktoberaften på Store Vega i 2002, at den snart 30 år gamle engelske trio holder koncert i Danmark. Gruppen er kendt for sin bittersøde pop med Sarah Cracknells sødmefulde og melankolske stemme i forgrunden.

Kan opleves her

23/10 Pumpehuset, København

Lyt til nummeret "Only Love Can Break Your Heart" her:

THE BREEDERS

90’er-stjernerne er tilbage

Det amerikanske alternative rockband startede som et sideprojekt i 1989 af Kim Deal fra Pixies og Tanya Donelly fra Throwing Muses. Siden dengang har de produceret en række anmelderroste albums og er bedst kendt for hit-singlen ”Cannonball” fra 1993. Amerikanerne gæstede Danmark senest i 2008 til et udsolgt Vega og vender nu tilbage med nye toner. Lineuppen er skiftet lidt gennem årene, men Kim Deal står stadig i front.

Kan opleves her

25/10 Vega, København

Lyt til nummeret "Cannonball" her:

CARL EMIL PETERSEN

Danmarks Håkan Hellström

Den kritikerroste, prisvindende og tidligere Ulige Numre-frontmand, Carl Emil Petersen, begiver sig nu ud på sin første soloturné, der vil tage ham forbi en række steder i det ganske land. Hans debut på Roskilde Festival i år blev beskrevet som både rørende og løfterig af GAFFAs anmelder, noget der lover godt for den kommende efterårsturné.

Kan opleves her

26/10 Klaverfabrikken, Hillerød

27/10 Bygningen, Vejle

28/10 Atlas, Aarhus

Lyt til nummeret "Skærgården" her:

SØREN HUSS

Toppen af poppen med nye sange

Den tidligere Saybia-forsanger gør sig lige nu bemærket med rørende cover-sange i Toppen af Poppen, men i slut-oktober drager han på turné med nye sange, samt sangene fra hans tidligere to solo albums.

Kan opleves her

28/10 Bastionen, Nyborg (udsolgt)

30/10 Musikhuset Aarhus

Lyt til nummeret "Du Er" her:

BRYSON TILLER

90'er-samples og summende rap-serenader

Sangeren, sangskriveren og rapperen Bryson Tiller spillede på årets Roskilde Festival, og nu vender han tilbage til Danmark med sin Set it Off-tour. Tiller startede sin karriere på SoundCloud, hvor han blev opdaget af Drake.

Kan opleves her

31/10 Tap1, København

Lyt til nummeret "Run Me Dry" her:

MURA MASA

Stjerneklare elektroniske bangers

Den engelske producer med det japansk klingende navn lader sig inspirere af Asien, når han sampler hiphop med orientalsk lyd, klokkespil og blæserinstrumenter i sit elektroniske musikunivers. På sit selvbetitlede album fra i år arbejder han sammen med kunstnere som A$AP Rocky og Charlie XCX.

Kan opleves her

31/10 Vega, København

Lyt til nummeret "Love$ick" sammen med A$AP Rocky her:

JESPER BINZER

D-A-D-frontmandens første solo-tour

Næsten lige efter Jesper Binzer træder af scenen efter sin første solo-tour, udkommer hans første soloalbum Dying is Easy, som er opstået, mens D-A-D har holdt kreativ pause. Op til koncerterne har Binzer udgivet flere singler, så fans ved, hvad de kan glæde sig til.

Kan opleves her

31/10 Posten, Odense

01/11 Train, Aarhus

02/11 Loppen, København

Lyt til nummeret "Dying is Easy" her:

Koncerter, vi ville have have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

21/10: Logic, Amager Bio, København

26/10: Suspekt, Forbrændingen, Albertslund og 28/10 Gimle, Roskilde

28/10: Marie Key, Train, Aarhus

30/10: Nelly, Vega, København

ANNONCE