Nyhed

Sampha vinder prestigefuld musikpris for næsen af Ed Sheeran

GAFFA.dk - Alt om musik

Soul-singer/songwriter Sampha fra det sydlige London vandt i aftes den eftertragtede Mercury Prize, som udover trofæet, beriger kunstneren med 25.000 pund, hvilket svarer til cirka. 209.000 danske kroner. 

Ifølge nme.com var det den længste votering i prisens historie, men det var også et stærkt felt, sangeren var oppe imod. De nominerede bestod blandet andet af Stormzy, The xx, Glass Animals og Kate Tempest, og alle de nominerede, med undtagelse af Ed Sheeran, optrådte til aftenens show.

Prisen blev stiftet i 1992 og gives til det bedste album i Storbritannien og Irland. De nominerede udvælges af et dommerpanel som består af musikere, musikværter, musikproducere, musikjournalister og mange andre fra den engelske musikindustri. Nogle af de nye dommere i panelet i år var Marcus Mumford fra Mumford and Sons, Lianne La Havas og Ella Eyre.


Sampha takkede sine forældre, da han fik overrakt prisen og fortalte om, hvordan de kom til England fra Sierra Leone med ønsket om at få et bedre liv. Den 28-årige sanger vandt prisen med sit debutalbum ”Process” og har imponeret anmeldere og musikkritikere med sine talenter. Sampha synger, skriver og producerer nemlig selv sin musik og gør kometkarriere på nuværende tidspunkt.


GAFFAs anmelder Sara Elisabeth Nedergaard var også begejstret for albummet "Process", som hun tildelte fem stjerner med blandt andre følgende ord: "På debutalbummet Process viser Sampha sig fra sin bedste side, når han brillerer med sine producerskills, Frank Ocean-esque vokal, indlevelsesevne og hjerteskærende tekster om familietragedier fra de foregående år." Læs hele anmeldelsen her.

Se musikvideoen til "Blood on Me" fra "Process":


 

ANNONCE