Nyhed

Video: En smag af Kakkmaddafakkas hjemsted inden næste uges albumudgivelse

GAFFA.dk – Alt om musik

I anledning af Kakkmaddafakkas femte album, ”Hus”, der udkommer fredag den 29. september, er det alternative norske popband aktuelle med musikvideo til den seneste single ”Neighbourhood”.

I videoen følger vi den søvnige, forpjuskede, men i tøjet ret stilfulde Helge Jordal, der er blandt de mest anerkendte skuespillere i Norge. Som han slentrer målløst omkring i Bergen, udstråler skuespilleren den træthed over den vestnorske by, som forsanger Axel Vindenes umiddelbart formidler om Kakkmaddafakkas hjemsted i åbningslinjerne: ”I’m tired now, everybody knows my name, I wanna get out of here.”

Men ligesom det instrumentale grundlag i ”Neighbourhood” er energisk, opstemt og betagende, noget der er kendetegnende for Kakkmaddafakkas lydbillede, er der også håb og varme i Helge Jordal, der finder en glæde i at konversere med de lokale bergenserne, skralde forblæste paraplyer og lave dørfis i byens smalle gyder.


Se den underholdende og smukke video herunder.

Artiklen fortsætter under videoen.


Kakkmaddafakka er et af Norges mest succesfulde bands for tiden. De blev dannet i 2004, da medlemmerne var blot mellem 14 og 18 år, og har til nu udgivet fire anmelderroste studiealbum. Nordmændene gæstede Roskilde Festival sidste sommer og fik fem stjerner af GAFFAs anmelder under titlen: ”Norsk, fandenivoldsk festraket charmerede Pavillon”. Videre skriver anmelderen:

"Ved udladninger på scenen, hvor forsanger og guitarist læner ryggene mod hinanden og i bedste 80er-stil fyrer hver deres guitarriffs af, og udladninger hvor forsangeren flere gange glider på scenen af ren ekstase, kan man rettelig betvivle, om bandet også kan løfte den tekniske del i samspillet, om de har styr på deres overgange, og om nogen falder ud, men man må sige, at de eftertrykkeligt gjorde den slags mistro voldsomt til skamme."

”Hus” er popgruppens femte plade og er ude på alle digitale tjenester den 29. september. Kakkmaddafakka kan ses på følgende scener i Danmark i efteråret:


Aarhus, Train (13. oktober)

København, Store Vega (14. oktober)

ANNONCE