Nyhed

Kampen mod billethajer oprustes

GAFFA.dk – Alt om musik

Billethajer, der videresælger koncertbilletter har taget overhånd. Det mener Forbrugerrådet Tænk, der har i sinde at tage kampen op mod de urimelige overpriser.

Flere og flere uofficielle billetudbydere snyder købere til at betale overpris for koncertbilletter uden om de officielle kanaler. Dette vil Forbrugerrådet Tænk have stoppet.

Som hovedregel skal man altid købe billetter til eksempelvis koncerter via arrangementets officielle udbyder. Der er set adskillige eksempler på steder, hvor køberne af billetter må give uhyrlige summer for en billet, som er solgt hos billethajer, og her er køberen ikke altid sikker på, hvorvidt billetten overhovedet eksisterer.


Viagogo og StubHub er eksempler på uofficielle billetsalgssteder, hvor billetter videresælges til overpriser. Blandt andet har Viagogos opførsel ført til mange politianmeldelser i årenes løb, men problemerne fortsætter.

Forbrugerrådet Tænk er derfor gået i alliance med over 100 spillesteder, festivaler og udbydere samt de største arrangører af events i Danmark (Billetlugen, Live Nation, Roskilde Festival, Smukfest med flere), og disse har henvendt sig til Kultur-, Justits- og Erhvervsministerne for at komme problemet til livs.

LÆS OGSÅ: Billetlugen melder Viagogo til politiet


Parterne har derfor skrevet et åbent brev til kulturminister Mette Bock, justitsminister Søren Pape Poulsen og erhvervsminister Brian Mikkelsen, hvori de påpeger, at billethajerne må stoppes.

"Vi vil have, at de tre ministre nu går sammen om at skabe et grundlag for, at vi kan få denne her ulovlige ageren stoppet," siger Anja Philip, der er formand for Forbrugerrådet Tænk, til DR Nyheder

Hun fortæller, at forbrugerrådet ofte bliver kontaktet af frustrerede forbrugere, der spørger, hvad de kan stille op, når de for eksempel har købt ugyldige billetter.


"Og spillestederne står med frustrerede forbrugere, der har købt billetter til tusindvis af kroner, som ikke virker, så nu må der sættes en stopper for det," siger hun.

ANNONCE