Nyhed

Sony har udgivet falske Michael Jackson-sange

GAFFA.dk – alt om musik

Opdatering: Sony afviser nu at have foretaget en sådan indrømmelse, og der var tale om en misforståelse, skriver Vibe

I 2010 blev der udgivet flere nye numre fra Michael Jackson – flere fans satte dengang spørgsmålstegn ved numrenes gyldighed. Nu indrømmer Sony at have frigivet og solgt falske numre af Kongen af Pop, afslører Vibe.

De falske sange er at finde på albummet Michael fra 2010 og drejer sig om numrene "Monster", "Keep Your Head Up" og "Breaking News". Det var en af Jacksons fans, Vera Servoa, som kickstartede undersøgelsen i 2014 og beskyldte Jacksons mangeårige venner Eddie Cascio, James Victor Porte og produktionsselskabet Angelikson Productions LLC for at skabe og sælge falske Michael Jackson-numre til Sony Music Entertainment.

LÆS OGSÅ: Sådan kunne Michael Jackson udføre sin umulige dans

Serova har sidenhen vidnet i Los Angeles retssal, hvor hun hævder, at numrene er blevet optaget og sunget af en imitator ved navn Jason Malachi. I første omgang forklarede Cascio og Porte, at sangene blev optaget i Cascios kælder i New Jersey i 2007 af Jackson. De havde dog ikke nogle egentlige beviser på dette. Serova og Jacksons familie benægter påstandene, men mener dog, at singlerne lægger sig tæt op ad Michael Jacksons lyd, men at Jackson aldrig har optaget dem. 

Sony har nu langt om længe indrømmet, at de har udgivet flere falske singler. De har endnu ikke modtaget en dom eller straf, da retssagen fortsat kører. Sony mener, at de dengang i 2010 ikke var informeret om, at numrene var optaget af en imitator og ikke af Jackson selv. 

LÆS OGSÅ: Kongen af Pop væltet af tronen

Lyt herunder til de falske numre: