Nyhed

Speaker Bite Me udgiver første album i 11 år

GAFFA.dk – 35 år i musikkens tjeneste

“Vi har altid været et opdelt land, men inden for de sidste to tiår har vi set, at yderpolerne er spidset til."

Den eksperimenterende danske rockgruppe Speaker Bite Me udgiver den 12. oktober 2018 deres sjette studiealbum, Future Plans, deres første i hele 11 år. I mellemtiden har bandet dog mødtes jævnligt for at komponere og give koncerter.

Gruppen består af Kasper Deurell (bas, guitar), Emil Pilot Landgren (trommer), Martin Ilja Ryum (sang, guitar) og Signe Høirup Wille-Jørgensen (sang, guitar), hvoraf de to sidstnævnte også har udgivet soloplader, Wille-Jørgensen under kunstnernavnet Jomi Massage.

Future Plans er skrevet på frustration over den krigstid, vi lever i. Signe Høirup Wille-Jørgensen fortæller om albummets musikalske og tematiske inspiration:

“Vi har altid været et opdelt land, men inden for de sidste to tiår har vi set, at yderpolerne er spidset til. Og at skellet imellem velfærd og fattigdom er blevet større. Den tendens ser man over hele Europa. Blikket imellem menneskene forsvinder. Måske i afmagt. Selvcentrering? I stedet for at nyde vores velfærd, så kæmper vi nu for vores egen opretholdelse af overskud. På vores album tager vi livtag med den krigstid, vi lever i. Vi har brug for mere nærhed og mening i vores liv uden al den angst. Det kræver koncentration, så vi alle sammen kan løse det. Vi håber, at musikken vil frigive noget, noget ophobet”.

Future Plans består af fem skæringer, heriblandt nogle af de længste numre i Speaker Bite Mes historie. Albummet er indspillet live af Nis Bysted, der blandt andet har arbejdet sammen med Cancer, Choir of Young Believers og Iceage og er kendt fra grupper som Düreforsög og Thulebasen.

Albummet udgives af Pony Rec (Svin, Alcoholic Faith Mission) og udkommer på vinyl og digitalt. Bandet spiller udgivelseskoncert 13. oktober på Hotel Cecil i København.


Flere af gruppens tidligere plader har fået flotte anmeldelser af GAFFA, blandt andre debuten fra 1997 og deres hidtil seneste, Action Paiting, der i 2007 fik prædikatet "kompromisløs og grænseoverskridende artrock".

LÆS OGSÅ: Dansk rocks kompromisløse enere vender stærkt tilbage 

Tracklisten til Future Plans lyder som følger:


  • Act (8:12)
  • Sweet Expectation (11:10)
  • This Song Is Gonna Kill You (7:03)
  • Ruin (4:16)
  • Future Plans (7:22)

 

ANNONCE