Nyhed

VIDEO: Neneh Cherry i protest mod Europas flygtningekrise

GAFFA.dk – alt om musik

Neneh Cherry er ude med en ny single - og en tilhørende kraftfuld og fortællende musikvideo. 

I det politiske nummer "Kong" henviser Cherry til kolonialismens historie samt Europas igangværende flygningekrise. I den stærke protestsang synger hun linjen: "Every nation seeks its friends in France & Italy and all across the 7 seas and goddamn guns and guts and bitter love still put a hole in me". 

Nummeret omhandler blandt andet Vesten, som anvender og udfører væbnede indgreb i krige. Cherry inviterer lytteren til at forestille sig verden som en, der er risikovillig til at flygte fra krigen og starte forfra i et nyt land. 

Den svenske sangerindes nye single er produceret af Four Tet og 3D fra Massive Attrack, mens videoen er instrueret af Jenn Nkiru, som også var medinstruktør på Beyoncé og Jay-Z's seneste musikvideo "APESHIT".

LÆS OGSÅ: Her er de fem bedste rock- og hiphop-fortolkninger

Neneh Cherrys seneste soloalbum, Blank Project, stammer fra 2014. Albummet, som var det første soloudspil i over 18 år, var et album som GAFFA uddelte fem flotte stjerner til og skrev: "Den store stemme er lige dele sjælfuldt kærlig og rå i sit udtryk, og den understøttes af en overvejende minimalistisk bund af trommer og synth". Sideløbende har Cherry haft andre projekter, blandt andet med jazz-kollektivet The Thing og gruppen CirKus.

LÆS OGSÅ: Neneh Cherry: Blank Project

Den 6. september gæster Neneh Cherry Sverige, når hun lægger vejen forbi Tradgarden, Stockholm. Ydermere spiller hun i London, Village Underground den 12. september og Paris, Le Cafe de la Danse den 26. september. En dansk koncert er endnu ikke annonceret.

ANNONCE