Nyhed

Dave Grohl spiller 23 minutter langt nummer live – med gæstestjerner

GAFFA – 35 år i musikkens tjeneste

"For mig er det som at være et barn i en slikbutik"

Dave Grohl fra Foo Fighters har nu holdt livepremiere på sin 23 minutter lange instrumentalkomposition "Play". Det skete ved musikeren Warren Haynes' velgørenhedsjulekoncert 2018 Christmas Jam i Asheville, North Carolina lørdag. Her spillede Grohl, i rollen som trommeslager, nummeret sammen med musikerkollegerne Alain Johannes (guitar, Queens of the Stone Age, Them Crooked Vultures), Chris Chaney (bas, Jane's Addiction), Jason Falkner (guitar), Barrett Jones (guitar), Greg Kurstin (keyboard, producer) og Drew Hester (percussion).

Grohl offentliggjorde nummeret tilbage i august i en dokumentarfilm, hvor han selv spillede alle instrumenter. Dengang udtalte han:


"For enhver musiker, ung eller gammel, er et smukt studie fyldt med instrumenter som en legeplads. For mig er det som at være et barn i en slikbutik. De fleste musikere er altid på jagt efter den næste udfordring; du er aldrig tilfreds, og du føler aldrig, du helt er herre over det instrument, du spiller. Det vil altid være et puslespil, det vil altid være et mysterium. Det er et smukt mysterium. Men når det har fået krogen i dig, så er det, at besættelsen og drivet virkelig sætter ind."

LÆS OGSÅ: Dave Grohl imponerer i 23 minutter langt solonummer

Dave Grohl og resten af Foo Fighters giver koncert ved Fængslet i Horsens 25. juni, og der er stadig ledige billetter.


Se nummeret optaget på tre forskellige videoer nedenfor:

ANNONCE