Nyhed

Fransk dj i shitstorm – beskyldes for sexisme

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Dj'en Martin Solveig kom uheldigt af sted med en bemærkning til gårsdagens Ballon d'Or-prisuddeling

Da fodboldprisen Ballon d'Or blev overrakt i går i Paris, landede den i favnen på norske Ada Hegerberg, der dermed blev den første kvindelige vinder af prisen nogensinde. Desværre endte overraskelsen ikke kun i sjov for stortalentet, der fik et noget besynderligt spørgsmål med på vejen fra festens dj, franske Martin Solveig, nemlig "kan du twerke?" En bemærkning, der blev besvaret med et kort "Nej" og med det samme blev dømt sexistisk på de sociale medier.

LÆS OGSÅ: Redaktionen kårer årets internationale album – nummer 20-11


Sportskollegaen Andy Murray var blandt dem, der satte gang i shitstormen. På sin Twitterkonto udtrykte han sin frustration over sexismen i sportens verden:


Der gik dog ikke længe, før Solveig fik fremstammet et undskyld – noget forbavset over, hvilken drejning, det, der skulle have været en joke, havde taget. I en video og et efterfølgende tweet forklarede han, at joken var taget ud af kontekst, og at det var grunden til den store misforståelse. Han havde blot ment , at de skulle danse til Frank Sinatra:

LÆS OGSÅ: Smukfest 2019 udsolgt på rekordtid

Ada Hegerberg har efterfølgende sagt ifølge The Guardian, at hun ikke tog bemærkningen så tungt, men at sexismen er et klart problem i miljøet. Hun har ikke kommenteret sagen yderligere.


ANNONCE