Nyhed

NorthSide afslører otte nye navne

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Khalid, Foals og Alice in Chains er blandt andet på plakaten til NorthSide Festival 2019

I oktober kunne vi bringe nyheden om de første seks navne til næste års NorthSide Festival. Nu kan vi atter løfte sløret for det fremragende program, med otte nye navne plottet på plakaten. Og det ser langtfra kedeligt ud. Hvad enten du er til det storladne, det underspillede, det søde eller det rå, er der noget for de fleste ører, når den aarhusianske festival løber af stablen.

Øverst på programmet finder vi Khalid, der i denne uge er topaktuel med de to kæmpehits ”Eastside (med Benny Blanco og Halsey)” og ”Love Lies” på den amerikanske top 100. Den populære r&b-sanger er kendt for sine fængende melodier og stjernespækkede samarbejder med blandt andre Logic, Marshmello, Calvin Harris og Shawn Mendes. Det bliver tredje gang, den taltentfulde texaner betræder den danske jord. Efter sin optræden på Tap1 sidste år modtog han de rosende ord fra GAFFAs anmelder: "en veloplagt mand, som leverede både show, sjæl, indlevelse og energi på en naturlig facon."


Også Foals har placeret sig lunt på plakaten – og med god grund. Det britiske band er blandt de mest populære rocknavne i hjemlandet og har da også længe været i gang med at erobre udlandet. I 2013 kårede NME Holy Fire som årets bedste album, mens Q Magazine overrakte gruppen guldet for Årets Livenavn. De danske fans kan derfor forvente sig et brag af en koncert og ikke mindst et kærkommen gensyn efter en særdeles vellykket koncert på Orange Scene tilbage i 2016.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival tilføjer 18 nye navne til programmet

Det gamle grunge-band lever stadig! Med mere end 20 millioner solgte album på verdensplan skal man stå forrest i køen, hvis man vil have en god plads til sommerens koncert med ikoniske Alice In Chains. Efter Layne Staley død i 2002 trådte William DuVall til i rollen som frontmand, og bandet har siden udsendt tre velmodtagne album, senest Rainier Fog fra i år. Sætlisten vil derfor byde på både nye sange og gamle klassikere som "Man in the Box", "Them Bones", "Rooster" og "Down in a Hole".


Den svenske popstjerne Tove Lo fik sit gennembrud med hittet "Habits (Stay High" tilbage i 2014, der med sin småflabede og moderne feministiske tilgang satte karrieren i fart. Tove Lo er kendt for at fyre den godt og grundigt af live. Der er derfor god garanti for en gedigen fest, når hun rammer Ådalen.

L.O.C. slår vejen forbi sin fødeby til sommerens festival. Siden udgivelsen af debutalbummet Dominologi i 2001 har den aarhusianske rapper skabt sig en stor og stabil fanbase herhjemme. Til april er han klar med sit niende album – der er derfor ny musik i armerne, når han for første gang gæster NorhtSide.

LÆS OGSÅ: Hvilke danske festivaler har det mest loyale publikum?


Sidst Suspekt gæstede NorthSide, var det med stor succes. Så hvorfor ikke gentage succesen? Hiphop-trioen er blevet et ganske stort navn – de synes faktisk at blive lidt mere populære for hvert nyt år, hvilket er imponerende for en gruppe, der albumdebuterede helt tilbage i 1999.

Også den unge danske pop/soulsangerinde Jada og folk-rockerne Jonah Blacksmith kommer på festivalen, sidstnævnte med en filmkoncert, hvor de viser en dokumentarfilm, mens de spiller.

Festivalen finder sted fra den 6.-8. juni, og billetsalget starter den 1. november via NorthSide.dk. Det foreløbige program ser således ud:


Torsdag den 6. juni:

Cautious Clay

The Streets


Khalid

Foals

Alice in Chains


Tove Lo

Fredag den 7. juni:

Lydmor


Major Lazer

L.O.C.

Lørdag den 8. juni:


The Minds of 99

Bon Iver

Suspekt


Jada

Jonah Blacksmith

ANNONCE