Nyhed

Metal-maraton i en god sags tjeneste

GAFFA.dk – alt om musik

Management- og pladeselskabet Prime Collective tager på tour landet over under navnet Prime Is Coming med rock- og metalnavne som I'll Be Damned, Aphyxion (billedet), GAFFA-Prisen-nominerede Defecto og mange flere.

LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen – og de nominerede er...

De kommende tre weekender spreder Prime Collective sig landet over med seks aftener med cirka 10 udvalgte bands per aften. Er du til metal og rock generelt, er det måske noget for dig.


Efter sidste års første runde af Prime Is Coming, der bød på en udsolgt aften i København og et stærkt fremmøde i Aarhus, drager selskabet med speciale i rock og metal ud på landevejen atter igen.

Konceptet for hver aften er korte og intense koncerter lige i rap af hinanden, så publikum får ikke den store lejlighed til at få hvilet fødderne. Ligesom sidste år vil alt overskud for disse aftener gå til Børnecancerfonden.

– Vi arbejder stenhårdt på hele tiden at udvikle den danske rock- og metalscene med noget nyt. Både internationalt og indenrigs. Jeg synes, det er vigtigt, at vi ikke ryger ind i den konservatisme, der har ramt det danske metalpublikum, den del af scenen minder mig mere om dansktop, udtaler Mirza Radonjica, grundlæggeren af Prime Collective.


GAFFA var sidste år med Prime is Coming på tur rundt i landet foran og bag scenen, og det blev til en underholdende reportage.

LÆS OGSÅ: I vinterens mulm og mørke – med hardrock-agenturet Prime Collective og ti bands på landevejen

Prime Is Coming besøger følgende byer landet over:


9. februar: Posten - Odense
10. februar: Bremen Teater - København
16. februar: Studenterhuset/Stakladen - Aarhus
17. februar: Skråen - Aalborg
23. februar: Konfus - Esbjerg
24. februar: Sønderborghus - Sønderborg

Se videoen til Defectos "Savage" fra det GAFFA-Prisen-nominerede album Nemesis – artiklen fortsætter under videoen.


Lineuppen er som følger, i den rækkefølge grupperne spiller:

Ingen Regler
Ingen Regler er et helt nyt band, der startede i 2017, og som lige er blevet en del af Prime Collective. Bandet tæller fem mand bosiddende i København. Stilen er pop-punk, og bandet er, som de selv udtaler, det mindst metal-prægede band på touren.

Daze of June (tidligere Archives of Alaska)
Archives of Alaska skiftede navn til Daze of June umiddelbart efter deres koncert til Mono Goes Metal Festival i Aarhus den 27. januar i år, men det har dog ingen indflydelse på deres musikalske stil. Bandet bosiddende i Roskilde og København bevæger sig i et mix af metalcore, hardcore og rock. Gruppen udgav en ep i 2016 under navnet Archives of Alaska og er nu klar med deres debut-album den 23. marts under navnet Daze of June.


Odd Palace
Odd Palace spiller en moderne afart at den progressive rock. Det Roskilde-baserede band har spillet i tre-fire år.

Prevail
Det randrusianske band Prevail er bannerfører for death metal i den melodiske, groovy ende, men holder samtidig fast i et oldschool islæt. Bandet startede i 2009 og tæller flere medlemmer af et af Danmarks største folk metal bands, Svartsot. Prevail udgav deres debut-album War Will Reign i 2016.

Sons of Death Valley
Sons of Death Valley spiller aggressiv og straight-forward hardcore-rock'n'roll blandet med et mix af dyster og støvet blues. Bandet har tidligere haft opvarmingstjansen for blandt andet Crowbar og Hatesphere. Det københavnske band startede tilbage i 2014 og udgav albummet Fathers of the Free i 2017.


Daycare for Jedi
Daycare for Jedi minder om Ingen Regler med deres energiske, intense og melodiske pop-punk. Det Aarhus-baserede band startede i 2014. Gruppen spillede blandt andet under Distortion Festival i 2014 i de københavnske gader. Daycare for Jedi er aktuelle med ep'en Worst Things First.

Unseen Faith
Også fra Aarhus kommer Unseen Faith, det melodiøse kristne metalcore/deathcore band, der senest spillede til When Copenhell Freezes Over i Vega den 13. januar. Unseen Faith startede i 2010.

Cabal
Det fem-mands stærke band Cabal fra København bevæger sig i den blackened kaotiske ende af hardcore blandet med ekstra tunge elementer samt en doom-storladen atmosfære, hvilket de har udgydt siden deres start som band i 2014.


Møl
Også fra Aarhus kommer Møl, der startede i 2012. Møl blander flere genrer såsom amosfærisk black metal, post-metal samt shoegaze. Bandet har tidligere udgivet to ep'er, og den 13. april er de klar med deres debut-album, "Jord", som udgives på Holy Roar Records.

LÆS OGSÅ: Interview med møl: Fusionsmetal fra Østjylland

Siamese
Siamese kommer fra København og spiller rock. Bandet startede i 2011 og har udgivet fire album samt vundet diverse priser såsom GAFFA-Prisen 2012 – "Bedste Hardrock-udgivelse", Mass Movement – "Album of the Year" samt Scream Magazine – "Album of the Year".


I'll Be Damned
Aarhusianske I'll Be Damned (billedet) spiller energifyldt og rebelsk rock 'n' roll med catchy melodier. Bandet har siden deres start i 2010 allerede stadfæstet sit navn i ind- og udland og haft fornemme support-tjanser for selveste Metallica, D-A-D, Dizzy Mizz Lizzy, Airbourne og Steel Panther samt spillet på Spot Festival, Copenhell, When Copemhell Freezes Over med mere. Bandet udgav senest fuldlængdedebuten "I'll Be Damned" i efteråret 2015.

Defecto
Københavnske Defecto spiller ufortrødent melodisk og progressiv heavy metal. Deres succes har tiltaget over årene siden deres start i 2011. Bandets anden fuldlængde, "Nemesis", udkom den 2. december 2017 og er produceret af forsannger Nicklas Sonne selv.

Defecto har haft den udsøgte fornøjelse af at opvarme for blandt andet Metallica og Rammstein. Bandet spillede også på Copenhell i 2016, hvor de vender tilbage til i år. Bandet er i år nomineret i GAFFA-Prisen i kategorien "Årets danske hardrock/metaludgivelse".


LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen – og de nominerede er...

Aphyxion (billedet)
Aphyxion leverer melodisk death metal og står bag tre ep'er samt to fuldlængder, senest "Aftermath" fra 2016. Bandet startede i 2007, hvor medlemmerne stadig var teenagere. Trods deres unge alder var de tidligt ude med at spille rundt i Europa og fik festivaljobs på Copenhell og mægtige Wacken Open Air i Tyskland.

 


 

ANNONCE