Nyhed

A-ha til Danmark – for første gang i 16 år

GAFFA.dk – alt om musik

Tivoli, der i år har 175 års jubilæum, afslører et internationalt navn, som også bliver en del af årets Fredagsrockprogram 2018. Det er det norske popband a-ha, der for første gang siden 2002 giver koncert i Danmark. Koncerten med a-ha er deres eneste i Danmark i år, og de spiller på Plænen fredag den 27. juli klokken 22.00.

Det bliver i øvrigt Christopher, som giver årets første Fredagsrockkoncert den 13. april, og det øvrige Fredagsrock-program bliver offentliggjort til marts.

a-ha lagde i 1985 både Europa og USA ned med hittet "Take On Me" – det første norske nummer 1-hit på Billboards Hot 100-hitliste – hvor den nytænkende, tegnede musikvideo vandt MTV-priser på stribe. Siden fortsatte a-ha med at erobre verden med 80'er-hits som "The Sun Always Shines on TV", "Cry Wolf" og "Stay on These Roads". De fleste vil nok også nikke genkendende til titelsangen til James Bond-filmen The Living Daylights fra 1987, en sang, der i dag har status som Bond-evergreen.

LÆS OGSÅ: Vi anmelder samtlige Bond-temasange – på en skala fra 001-006 stjerner

I 90'erne dalede a-ha's internationale succes, og de holdt pause en del af årtiet. De vendte dog tilbage i 00'erne, hvor de fik mellemstore hits som "Summer Moved On" fra 2000, "Forever Not Yours" fra 2002 og "Celice" fra 2004, om end de ikke kunne genvinde populariteten i USA. I 2010 annoncerede de deres opløsning og drog på afskedsturné, men allerede fem år senere var de tilbage med et nyt album.

Tivoli underdirektør Nikolaj Koppel siger:
”Er man født i 1980 eller før står a-ha stadig lysende klare. Det gælder ikke mindst numre som "The Living Daylights" og "Take on Me" samt den ikoniske musikvideo til sidstnævnte. Den gode nyhed er, at de kommer til København for første gang i 16 år. Og den endnu bedre nyhed er, at bandet er meget mere end et nostalgi-act – de kommer i topform og med nye, flotte anmeldelser fra ledende britiske kritikere. a-ha bliver utvivlsomt en af de store koncertoplevelser i Tivolis helt særlige atmosfære, der dufter af sommer, fællesskab og tradition hver eneste fredag i hjertet af København.”

GAFFA Norge anmeldte senest a-ha live i 2016, hvor det blev til hele fem stjerner i Spektrum Arena i Oslo. Læs anmeldelsen her.

a-ha kommer til Danmark i forlængelse af en stor verdensturne. På deres Electric Summer 2018-turné er de ude for at spille deres største hits såvel som nyt materiale.

LÆS OGSÅ: Se drabelig Sofie Gråbøl i ny a-ha-musikvideo

a-ha er kendt for både synthpoppede uptempo-sange og storladne ballader, alt sammen båret af forsangeren Morten Harkets karakteristiske, vidtfavnende vokal. Derudover består gruppen som altid af guitarist Pål Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen på keyboard. 

Der bliver fri adgang til koncerten med en betalt entrébillet, og for fans, der ønsker at komme helt tæt på de norske stjerner, bliver der mulighed for at sikre sig billet til Tivolis Inner Circle. Salget til Inner Circlen åbnes for årskortholdere torsdag den 25. januar kl. 10.00, og fra fredag den 26. januar klokken 10:00 er der åbent salg.

Varm op med den ikoniske og prisvindende musikvideo til gennembrudshittet "Take on Me" fra 1985:

ANNONCE