Nyhed

James Blunt til Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Så er der godt nyt til alle musikelskere med en hang til sange om den bittersøde kærlighed, og hvorfor den eneste ene bare ikke var den netop eneste ene alligevel. Forårets Jelling Festival har nemlig annonceret, at ingen ringere end James Blunt vil være at finde på årets program.

Den britiske singer-songwriter er nok bredest kendt for den nu 13 år gamle single ”You’re Beautiful”, der udkom i forbindelse med hans debutplade ”Back to Bedlam”, hvor fortællingen om eksen med en ny flirt i the underground of London gik rent ind i publikums og hitlisternes hjerter.

Siden er det blevet til fem studiealbums, over 20 millioner solgte album på verdensplan og over en halv milliard visninger på YouTube for briten, der var med til at danne skole for 00’ernes bløde singer-songwiters, og man kan spørge sig selv, hvad folk som Ed Sheeran og Gavin DeGraw havde været i dag foruden denne skikkelse, som med hits som ”Goodbye, My Lover” og ”Carry You Home” virkelig dannede skole inden for sin niche og ramte plet.

Netop den rødhårede brite er også at finde i producer-akkkrediteringen på James Blunt seneste album fra sidste år, ”The Afterlove”, som GAFFAs anmelder ikke var udpræget begejstret for. Ikke desto mindre er det netop med dette album, at sangeren lige i øjeblikket kører rundt på de sydamerikanske landeveje, hvor hans verdenstour i første omgang har taget ham hen. Foråret vil så bringe ham til Skandinavien, hvor han også vil spille koncerter i både Oslo og Stockholm.  

James Blunt vil på Jelling Festival tage plads sammen med canadiske Nickelback, der utvivlsomt agerer hovednavn på årets festival. Derudover vil begge Helmig-generationer (Thomas og Hugo) være at finde på plakaten, alt imens C.V. Jørgensens genvækkelsestour også tager ham forbi det jyske. Festivalen løber af stablen fra den 24. til den 27. maj.

Lyt til "You're Beautiful" her:

    

ANNONCE