Nyhed

Sleiman og Q sætter tekst og musik til barsk fortid

"Dunya" - nyt udspil fra Sleiman i samarbejde med den nye spiller Q. Hør det nye nummer her..

Sleiman har 370 straffesager på attesten og utallige ar på kroppen. Blandt sagerne finder man et dobbelt drabsforsøg, og blandt arrene finder man 4 skudhuller.

Men vold og bandeliv er fortid. Hit-rapper, rollemodel og forretningsmand er både nutid og fremtid. På Sleimans væg hænger nu 7 guldplader og 2 platinplader fra de sidste 2 års arbejde med musikken. På hans reol står bestseller-biografien “Sleiman - Men vi blev onde”, skrevet af Olav Hergel.

gallery_large


Q er imidlertid et helt nyt bogstav i det danske rap-alfabet. Men ikke på gadeplan. Ligesom Sleiman, har Q arabisk baggrund, og ligesom Sleiman er han tidligere medlem af banden, Bloodz fra Askerød i Hundige. Men der er en grund til, at den danske musikscene ikke har set Q før nu - i 2010 fik han en dom på 8 år.

I fængslet nåede han at blive far til to og få en studenterhue på hovedet, inden han i 2016 blev prøveløsladt. Q har lovet sig selv og sine nærmeste, at han aldrig skal bag tremmer igen, og sammen med Sleiman skal musikken være vejen til et bedre liv. Nu er de to gamle venner klar med første fælles udspil – Sangen hedder “Dunya”, som er arabisk for “verden”.

gallery_large


Teksten tager lytteren ind i en verden, de fleste kun ser på film eller hører om i nyhederne. En verden hvor man jagter sorte penge med livet som indsats, og hvor den stærke tager alt. Sleiman og Q var en del af denne verden og har oplevet livet på de københavnske gader på førstehånd, hvor de har spillet ”spillet” og betalt prisen for det.

“I den her Dunya - overlev og lav penge

I den her Dunya - all in eller ingenting


I den her Dunya - fuck hva’ de siger, min ven

Aaah... hvor er de henne?”


Dunya prøver ikke at romantisere bandeliv og legitimere kriminalitet. Tværtimod. Det er en rå, kompromisløs afspejling af et miljø, hvorfra ingen kommer ud som vindere. Det er en sang om en verden, som Sleiman og Q har lagt bag sig, men som altid vil være en del af hvem de er. 

Sleiman har lagt noget af videoen ud på facebook her link

ANNONCE