Nyhed

Spot Festival offentliggør de første 16 navne

GAFFA.dk – alt om musik

Spot Festival har netop offentliggjort de første 16 navne til årets festival, der finder sted i det indre Aarhus 9.-13. maj.

De 16 kunstnere er Asbjørn, Barselona, Bisse, Ea Kaya, Fool, Gents, Iris Gold, Jada, Mike Sheridan, Natjager, Oktober, Rebecca Lou, Saveus, Turbolens, Vic Shinobi og Yangze.

Spot Festival har som sædvanlig fokus på yngre nordiske kunstnere, og med annonceringen har Spot både sikret sig velkendte hovednavne som Bisse, Mike Sheridan og Saveus (billedet), fremadstormende nykommere som Barselona, Fool og Turbolens og helt unge, lovende talenter som Ea Kaya, Iris Gold – der også kan opleves til GAFFA-Prisen i Odense 22. februar – og Jada, for blot at nævne nogle.


Køb billetter til Spot med solid rabat via GAFFA Plus – det er gratis at blive medlem. Læs mere her

Her kommer lidt mere info om de 16 kunstnere:

Asbjørn


Med sit snarligt udsendte tredje studiealbum “BOY PWR” kommer den Berlin-bosatte danske popsanger med et opråb til drenge om at gøre oprør mod herre-stereotyper og ændre det maskuline ideal. Albummet trækker på Asbjørns kærlighed til 90’ernes popscene, med en opdateret lyd. Næste single, “Nothing2Lose”, er ude den 16. februar.

Barselona
Barselona er i studiet en teenageduo, men når de spiller live, som det skete på blandt andet både Roskilde og Smukfest 2017, er de fem gode efterskolevenner, der spiller dansksproget synthesizer-pop med tydelig 80'er-inspiration. Bandet udgav i 2017 deres debut-ep, “Drengepop”.

Bisse
Bisse har gjort sig bredt bemærket med sine ordrige og ærlige tekster, originale musik, karismatiske sceneoptræden og sin høje produktivitet. Han fik sit store gennembrud med sit femte album på blot to år, “Højlandet” fra 2016. Albummet fik fremragende anmeldelser, flere priser, masser af P6 Beat-afspilninger og blev i 2017 blev fulgt op af endnu et velmodtaget album, “19.06.87”.


Ea Kaya

Den blot 22-årige sangerinde Ea Kaya skriver elektronisk pop med en kraftfuld vokal og kan sammenlignes med andre stærke, nordiske sangerinder som MØ og Zara Larsson. I 2016 skrev hun kontrakt med pladeselskabet No3, og i slutningen af 2017 udgav hun debutsingle “Remedy”, der blandt andet blev fremhævet på den engelske musikside The Line Of Best Fit og franske Arc Street Journal.

Fool


Der er ti års aldersforskel mellem elektropopduoens to medlemmer AÐRIAN og JABS, så der er både ungdommelig entusiasme og erfaring i folden. Duoen begyndte for to år siden at skrive og producere musik sammen, og de leverer også selv artwork og musikvideoer. Deres anden single “Outcast” har i øjeblikket imponerende 1,7 millioner afspilninger på Spotify.

Gents

Gents er en dansk elektroduo fra 2015 bestående af Theis Vesterløkke og Niels Juhl, hvis musik er inspireret af 80'er-elektropop og kendetegnet ved Juhls bløde og dybe stemme. Gruppen udsendte sit år deres velanmeldte debutalbum, About Time.


Iris Gold
Den dansk-jamaicansk-engelske sangerinde har rødder i et hiphop-elskende hippie-miljø fra Christiania i København, hvor hun voksede op til lyden af alt fra Jefferson Airplane til Beastie Boys. Siden hun startede sin karriere for alvor, har hun allerede i en alder af 27 år spillet opvarmning for navne som Blur, Taylor Swift og Robbie Williams. Iris Gold kan også opleves til GAFFA-Prisen i Odeon i Odense 22. februar, og hun er udvalgt som et af 12 nye danske navne, som GAFFA spår et gennembrud i artiklen "De bliver store i 2018" i vores januarnummer, som netop er udkommet.

LÆS OGSÅ: Tre nye navne til GAFFA-Prisen – to fra DK, ét fra UK

Jada
Jada er soulet og kantet popmusik med elementer af det elektroniske og karakteriseret ved en stærk vokal. Emilie Molsted, som gemmer sig bag kunstnernavnet Jada, debuterede i 2017 med nummeret “Sure” og blev samme år udvalgt til Redbull Sound Select for talenter. 2018 kan blive et stort år for den unge musiker, hvor hun ud over Spot også er i line-uppet til andre upcoming-festivaler som Vegas Udvalgte, til den norske festival By:Larm og Where’s the Music i Sverige. Jada er ligeledes udvalgt som et af 12 nye danske navne, som GAFFA spår et gennembrud i artiklen "De bliver store i 2018" i vores januarnummer, som netop er udkommet.


Mike Sheridan

Mike Sheridan er stadig en forholdsvis ung mand på 26 år, men udgav sit første album helt tilbage i 2008, hvor han altså kun var 16 år. Han var dog ikke den første af dagens offentiggørelser til at albumdebutere, idet han blev slået med fire måneder af Martin Hedegaard, senere kendt som Saveus (mere info nedenfor). Sheridan har kun udsendt to album, men mon ikke der snart er nyt på vej fra den talentfulde musiker, som er kendt for stemningsfuld, overvejende instrumental elektronika – og har givet talrige koncerter, ofte i samarbejder med musikere fra mange genrer, blandt andet jazz og klassisk.

Natjager


Natjager er et særegent miks af post-hardcore-rock og sydstats-hiphop-inspireret vokal med AutoTune fra Jon Kirkhoff Hansen, bedst kendt fra hiphop-gruppen Specktors. I 2017 udgav Natjager den selvbetitlede debut-ep og fulgte senere på året op med “Hvad Rejser Bringer”, hvor sidstnævnte er indstillet til en GAFFA-Pris i kategorien Årets Danske Hardrock/Metal-udgivelse. Læs mere og stem her.

Oktober
Efter en ungdom, der var præget af skateboarding og kampsport, har den københavnske sanger Oktober nu fundet sin rette hylde i form af melankolsk r&b-pop. De første singler “Oktoberbarn” og “Se Mig” giver associationer til navne som Ukendt Kunstner og The Weeknd. Debut-ep’en "Nordic Noir" forventes udgivet i starten af 2018.

Rebecca Lou
Rebecca Lou med en fortid i Stella Blackrose tog i efteråret 2017 på turné som solist med rocktrioen Velvet Volume, hvor hun gjorde sig bemærket med sin karismatiske sceneperformance og hårde rock'n'roll-attitude. Rebecca Lou udgiver sin første officielle single, "Bitch U Look Good", den 2. februar. Med egne ord et ”lækkerhedsmanifest”, der sparker til debatten om kropsidealer.


GAFFAs anmelder Jens Dræby var begejstret for Rebecca Lous opvarmning til Velvet Volume på Kulturmaskinen i Odense 10. november. Han uddelte fem stjerner og skrev blandt andet: "Det siger alt om, hvor fantastiske Velvet Volume er, når de vælger at have en erfaren og talentfuld sanger, rockmusiker og sangskriver som tidligere Stella Blackrose-frontkvinde Rebecca Lou med som opvarmning. Rent ud sagt var Lous koncert væsentligt bedre end hovednavnet. Ud over at hun spændte lidt bredere med sin vokal, var der en massiv rejse til stede i det korte sæt." Læs hele anmeldelsen her.

Saveus
Saveus indledte karrieren som Martin Hedegaard, der vandt X Factor i 2008, hvorefter han solgte 100.000 album – og forsvandt. Syv år senere gjorde han massivt comeback under navnet Saveus og vandt P3's lytterpris "Årets uundgåelige" med debutsinglen under det nye alias, “Levitate Me”. Saveus kalder sin egen musik "science fiction gospel", har udgivet adskillige singler og debut-ep'en Will Somebody Save Us? Han giver koncerter for udsolgte sale, og mellem jul og nytår 2017 udsendte han endnu en single, "Time Can Heal a Man", der allerede har fået 150.000 afspilninger på Spotify.

Turbolens
Med tidligere Mew-guitarist og -medstifter Bo Rune Madsen i spidsen for børn i alderen 10-14 år komponerer Madsen både melankolsk og håbefuld musik. Turbolens indspillede sin første ep i starten af 2017 i samme øvelokale, som Mew blev dannet i, og deres første single “Rastløse bevægelser” blev af GAFFA kåret som en af de 10 bedste danske sange i 2017. Turbolens har indtil nu kun givet én liveoptræden, til GAFFA-Prisen 2017, og deres anden (mini)koncert bliver til P6 Beat Rocker Koncerthuset lørdag den 13. januar.


LÆS OGSÅ: Redaktionen kårer årets 10 bedste danske sange

Vic Shinobi
Vic Shinobi er en dansk r&b-duo bestående af Victor Nayageswara (sang) og Platou (producer), kendetegnet ved fyldige synthesizers, pumpende bas og melodiske passager. Vic Shanobis tekster er baseret på Victors liv: Parforhold, drømme, ensomhed og tosomhed.

Yangze


Yangze et nyt navn på den danske scene, men manden bag, Jakob Littauer, er erfaren og var blandt andet del af techno-duoen Electrojuice og elektronikatrioen Jatoma, inden han begyndte at studere klassisk piano og spille live med blandt andet Liss, Goss og Soleima. Yangze kombinerer Littauers elektroniske fortid og interesse for både avantgarde og pop.

 

Køb billetter til Spot med solid rabat via GAFFA Plus – det er gratis at blive medlem. Læs mere her


 

Varm op med en playliste med Spots første offentliggørelser:


 

 

ANNONCE