Nyhed

The Smiths-genforening falder fra hinanden

GAFFA.dk - Alt om musik

Mike Joyce frasiger sig nu også genforeningen af The Smiths, som han ellers selv annoncerede.

The Smiths-trommeslager Mike Joyce delte i weekenden et Facebook-opslag med et billede, hvor hans efternavn blev vist sammen med navnene på to af de andre medlemmer i det ikoniske band fra 80’erne; bassist Andy Rourke og andenguitarist Craig Gannon, og teasede koncertoptrædener for sommeren 2018.

Mandag aften blev det officielt bekræftet at det drejede sig om en turné, hvor det ikoniske 80’er-bands sange skulle fremføres sammen med et stort orkester. Men store dele af fanbasen rystede nok bare mest på hovedet over, at man i det hele taget kunne overveje en genforening uden bandets to største profiler; vokalist Morrissey og guitarist Johnny Marr.

Så, bare nogle minutter efter at turnéen var blevet annonceret, gik Andy Rourke ifølge Pitchfork ud og benægtede, at han i det hele taget var involveret. Yderligere beskyldte bassisten, gennem sine talspersoner, produktionsselskabet bag turnéen – med det måske lidt for dækkende navn Bad Productions – for at have forfalsket en udtalelse i den pressemeddelse, der annoncerede turnéen.

Drama…

Nu har Mike Joyce lagt et nyt opslag op på sin Facebook- side, hvor han selv melder sig ud af projektet og blandt andet skriver: "Efter mange overvejelser og meget sjælegranskning har jeg besluttet, at uden Andy, en essentiel del af, hvorfor jeg sagde ja til at starte med, er jeg kommet til denne svære beslutning. Jeg synes stadig, koncerterne og konceptet er en fantastisk ide og ønsker dem al den succes, de fortjener." 

Det eneste, der er relativt sikkert i sagen, er at Morrissey nok fryder sig over det, som ser ud til at være et tilsyneladende kollaps allerede tidligt i processen. 

ANNONCE