Nyhed

Tusinder mindedes Dolores O'Riordan i hjembyen

GAFFA.dk – alt om musik

Sidste mandag blev The Cranberries-sangerinden Dolores O'Riordan fundet død på et hotel i London, kun 46 år gammel. Søndag blev hun mindet ved en højtidelighed i St. Josephs's Church i hjembyen Limerick i Irland, hvor flere tusind fra mange lande mødte frem.

Ifølge Irish Times blev O'Riordan mindet i en åben kiste, hvilket er almindeligt i katolske lande, men i Irland normalt kun bruges for statsoverhoveder og religiøse ledere. Kisten blev kåret ind af O'Riordans seks søskende og hendes mor Eileen, og Riordan var klædt i sort med en rosenkrans mellem hænderne. Ifølge de fremmødte så hendes ansigt "fredfyldt" ud.

Kirken var dekoreret af hvide roser, koncertbilleder af O'Riordan og fotos fra hendes to møder med nu afdøde pave Johannes Paul II. Sange med The Cranberries blev spillet over højttalere, og blandt de fremmødte var to tidligere irske ministre. 50 af O’Riordan’s gamle skolekammerater bar hver en påskelilje ind i kirken og lagde dem ved alteret. O'Riordans tidligere bandkolleger havde lagt en blomsterdekoration ved kisten med påskriften "The song has ended, but the memories linger on" med en reference til såvel Irving Berlin-klassikeren "The Song is Ended (but the Melody Lingers On)" som gruppens tidlige hit "Linger", som sædvanlig med tekst af O'Riordan.


LÆS OGSÅ: The Cranberries-sangerinden Dolores O'Riordan er død

Mindehøjtideligheden blev ledt af biskop Brendan Leahy, der blandt andet udtalte: "Vi kommer for at give en hjertelig hilsen til en dybt elsket og værdsat datter af Limerick. Når vi går forbi hendes kiste, så lad os bede for hende, hendes familie og dem, hun elskede og hjalp i livet."

I går indledte Limerick amt tre dages sorg. I dag bliver liget af O'Riordan også fremvist, denne gang i Ballyneety nær Limerick, inden O'Riordan i morgen bliver begravet ved en privat ceremoni på Caherelly Cemetery nær hendes fødeby Ballybricken og stedt til hvile ved siden af sin far, Terry, som døde af kræft i 2011.


Først til april ventes resultaterne af de retsmedicinske undersøgelser, der kan fastslå dødsårsagen. Politiet betragter ikke hændelsen som en forbrydelse.

 

 


ANNONCE