Nyhed

Serj Tankian tager ansvaret for System Of A Downs pause

GAFFA.dk – alt om musik

I 13 år er der ikke udkommet musik fra bandet System Of A Down – nu forklarer forsangeren Serj Tankian bandets pause i nyt Facebook-opslag.  

System Of A Downs forsanger Serj Tankian har skrevet et åbent brev til bandets fans, efter at et interview kom ud med bandets guitarist Daron Malakian, som fortæller om metalbandets manglende evne til at indspille et nyt album. Et interview, som blev givet til det britiske magasin Kerrang!

I 1998 udgav System Of A Down deres selvbetitlede debutalbum, og deres seneste album stammer fra 2005, hvor de udgav to album under titlerne Mezmerize og Hypnotize – siden har bandet ikke udgivet noget musik. De har dog turneret sammen siden, blandt andet til Copenhell i 2017.

LÆS OGSÅ: Vokalharmonisk metalprogression

I det nye interview med Malakian udtaler han, at Tankian ikke ville indspille bandets to album i 2005, og at forsangeren ikke viser en interesse i at indspille et nyt album. Som kommentar til dette og interviewet offentliggjorde Tankian et Facebook-opslag i går, for at komme med sin udlægning af historien. I opslaget afslører Tankian, at bandets pause i 2006 var hans valg. "Alle andre ønskede at fortsætte i samme tempo med at turnere og indspille albums". Tankian forklarer videre, at kunstneriske forskelle gjorde, at han ønskede at holde en pause og lave sin egen musik. 

LÆS OGSÅ: System Of A Down: Hypnotize

I opslaget skriver Tankian også om bandets finanser og det hierarki, som der dengang var i bandet, hvilket var grunden til pausen. Tankian skriver blandt andet: "Da vi først startede bandet var både det kreative indput og de finansielle indtægter fordelt tæt på ligeligt i bandet". Han skriver videre, at det derefter gik i den helt modsatte retning, hvor Daron Malakian både kom til at styre den kreative proces samt stod for al pressen. 

I 2011 gik bandet dog sammen igen for at diskutere en kommende tour og album. Tankian havde flere ønsker til dette, som var, at der skulle være en ligelig fordeling af økonomien og det kreative input, og at bandet skulle udvikle et nyt koncept, så det ikke blot ville blive et album, men en fuld oplevelse. Desværre nåede det aldrig så langt, og Tankian afslutter sit opslag med at undskylde til bandets fans, for at der endnu ikke er kommet et nyt album fra bandet. 

Tankian giver disse overnævnte grunde til, at han ønskede at forlade bandet før albummene i 2005, og at han ikke personligt følte sig knyttet til sangene og albummene. 

LÆS OGSÅ: System Of A Down: Mezmerize

Læs det fulde opslag fra Serj Tankian herunder

ANNONCE