Nyhed

Donald Trump takker Kanye West

GAFFA.dk – alt om musik

Præsidenten takker Kanye for stigende popularitet blandt sorte amerikanere

Kanye West har vakt stor opmærksomhed og debat med sine positive kommentarer om Donald Trump, som han også mødtes med i 2016, og nu går roserne den anden vej. Fredag den 4. maj talte Trump ved en konference i Dallas arrangeret af den magtfulde og kontroversielle organisation National Rifle Organisation (NRA), der arbejder for amerikaneres ret til at bære våben. Her roste han Kanye West for at gøre Trump mere populær blandt sorte amerikanere, skriver NME.

"Kanye West må være i besiddelse af noget magt, fordi, som I nok så, så fordoblede jeg min popularitet blandt sorte amerikanere. Vi gik fra 11 procent til 22 procent på én uge. Tak, Kanye, tak. Jeg troede, at det måtte være en fejl. Selv de, der har lavet undersøgelsen troede, det måtte være en fejl. Nej, vi er kommet langt."

Undersøgelsen, som er lavet af Reuters, består af spørgsmålet: "Er du overordnet tilfreds eller utilfreds med, hvordan præsident Trump udfører sit job?" Her svarer 22 procent af de adspurgte inden for kategorien mandlige sorte amerikanere (bemærk, at der kun er tale om mænd, hvilket Trump ikke nævner, red.), at de er "overordnet tilfredse". 71 procent, altså et stort flertal, svarer dog samtidig, at de er "overordnet utilfredse", mens 7 procent har "blandede følelser". 

Kanye West medvirkede 1. maj i et langt interview med den amerikanske radio- og tv-vært Charlamagne Tha God. I interviewet, som kan ses på YouTube og nedenfor, taler West blandt andet om sin støtte til Donald Trump og siger blandt andet:

"Det faktum, at han vandt, beviser noget. Det beviser, at alt kan lade sig gøre i Amerika. At Donald Trump kan blive præsident i Amerika. Når jeg ser en outsider komme ind udefra – det kan jeg relatere til."

Se Donald Trumps udtalelse og interviewet med Kanye West nedenfor.

ANNONCE