Nyhed

Sky Juice Promotions og stjerner hylder Natasja ved mindekoncert

GAFFA.dk – alt om musik

Sky Juice Promotions minder den danske dancehall- og reggaestjerne Natasja i Den Grå Hal på Christiania 22. juni med kunstnere som Anthony B, Sister Nancy, Bikstok, Raske Penge, Karen Mukupa og mange flere.

Natasja Saad, bedre kendt som Little T eller bare Natasja, er uden sammenligning Danmarks største dancehall-og reggaestjerne til dato.

Født den 31. oktober 1974 i København gjorde hun allerede i en alder af kun 13 år opmærksom på sig selv som sanger og toaster/rapper sammen med Miss Mukupa, McEmzee og DJ Kruzh'em i bandet No Name Requested.


I 1998 faldt hun af sin hest under sin uddannelse til professionel jockey, hvilket for en stund lagde en dæmper på hendes karriere, men i 2004 fik hun comeback med singlerne "Cover Me" og "Summercute" og året efter med debut-cd’en Release. Samme år medvirkede Natasja på Bikstok Røgsystems nok største hit Cigar under navnet Lille T.

I 2006 vandt hun reggaekonkurrencen Irie FM Big Break Contest i Jamaica med sangen "45 Questions" som den første ikke-jamaicaner nogensinde. Præmien var en pladekontrakt, musikvideo, fotosession og et job til Reggae Sumfest-festivalen, hvor blandt andet 50 Cent og Rihanna også optrådte.

Natasja døde imidlertid i en tragisk trafikulykke dem 24. juni 2007 udenfor byen Spanish Town, Jamaica – netop før hendes helt store internationale gennembrud og samtidig med, at singlen "Calabria" strøg ind på en imponerende førsteplads på amerikanske Billboards Hot Dance Club Songs Chart. Posthumt udsendtes albummene I Danmark Er Jeg Født (2007), Shooting Star (2008) og Gi' Os Christiania tilbage – I Danmark Er Jeg Født Remixed (2013), hvilket yderligere manifesterede hende som den mest populære danske dancehall- og reggaekunstner nogensinde.

Fredag den 22. juni hyldes Natasja med et gigantisk reggaearrangement i Den Grå Hal på Christiania, og atter er det Sky Juice Reggae Promotions, der står bag. For øvrigt ikke langt fra gaden opkaldt efter den lille fighter fra Bryggen. Det var også Sky Juice, der spillede en væsentlig rolle i udformningen af Natasja og i høj grad var medvirkende til hendes succes, da de tog hende under deres vinger allerede som teenager.

Musik var på mange måder nøglen i Natasjas liv, og derfor vil arrangementet sprudle af energisk livemusik med to store reggaestjerner fra hendes elskede Jamaica i skikkelse af Anthony B og Sister Nancy.

Anthony B er kendt for sine dynamiske og medrivende liveshows og Sister Nancy for sit kæmpehit Bam Bam, der er et af de mest samplede reggaenumre gennem tiderne.

Sister Nancy lagde for nylig stemme til et nyt nummer, hvor også Natasja medvirker, og singlen udgives specielt i forbindelse med dette arrangement.

Den danske dancehall- og reggaescene bakker op med navne som Bikstok, I Lawy, HydePark, Kaka, Chin Ono, Karen Mukupa, Raske Penge og Yepha ligesom Sky Juice Promotions leverer en showcase med navne som Jah Turban, Coco P, Lirical, Lotta D $, Jah Bobby og Wendy Wonder.

Dj's som Phase 5 & Yo-A-Kim, Sky Juice Sound (med DJ Shorty & DC Jah Man) og Universal Sound (med Benji, Adam & Fresh-I) vil holde reggaegryden i kog fra kl. 19:00, hvor dørene åbnes.

D. 29. juni udgives samtidig en særlig 4xLP-boks bestående af Natasjas tre soloalbum samt en række nye og ikke tidligere udsendte numre, blandt andet med Natasja og Karen Mukupa i No Name Requested med sangen Bucket of Lyrics. Det er Playground Music, der sammen med Natasjas familie og folkene baf hendes virke, står bag udgivelsen, der bærer titlen Natasja Legacy (1974 - 2007).
Udgivelsen kommer tillige i digital fom samt streaming.

Allerede d. 8. juni udsendes der et hidtil ikke hørt remix af singlen Cover Me. Sangen var oprindeligt på et Djosos Krost album, men kommer nu i en helt ny version med fuldt opdateret lyd.

Ugen efter udsendes singlen Mit Bål Brænder Ned, der er en ikke tidligere udsendt dansk version af sangen Bonfire fra debutalbummet Release.

LÆS OGSÅ: I dag er det 10 år siden, hun døde: Vi mindes Natasja med stor portrætartikel


 

ANNONCE