Nyhed

Teitur udgiver nyt album – med bidrag fra verdensstjerne

GAFFA.dk – Alt om musik

Teitur udgiver I Want to Be Kind med bidrag fra blandt andre Aloe Blacc

Den færøske singer/songwriter er 8. juni klar med sit syvende soloalbum I Want To Be Kind, der er hans første soloalbum siden Story Music fra 2013. I 2016 udsendte han dog duoalbummet Confessions med den amerikanske komponist Nico Muhley.

Titelnummeret på det nye album er skrevet i samarbejde med blandt andre den berømte amerikanske sanger Aloe Blacc, der står bag verdenshits som sin egen "I Need a Dollar" og Avicii-samarbejdet "Wake Me Up", og som Teitur mødte, da han optrådte til en Ted Talk-konference.


Titelsangen er ligeledes skrevet i samarbejde med den tyske sangerinde Judith Holofernes, der er frontfigur i bandet Wir Sind Heiden. De blev bragt sammen af deres managers, og Teitur hjalp Judith Holofernes med at skrive albummet ”Ich Bin Das Chaos”, der nåede ind på Top 15 på hitlister i Tyskland. De har derudover skrevet yderligere tre numre på det nye Teitur-album. Også så forskellige kunstnere som argentinske Lucio Mantel og danske Per Worm har bidraget til sangskrivningen.

Denne gang har Teitur ikke løftet produceropgaven alene, da musikken er produceret sammen med hans gamle ven, Thomas Bartlett aka. Doveman, der har arbejdet med blandt andre Sufjan Stevens, St. Vincent og The National.

"Jeg følte, at musikken og akkorderne lød meget amerikansk og med en New York-stemning, og jeg skabte alle sangene på klaver, så det gav mening at tale med Thomas. Han er så vant til at akkompagnere sangere, at han både kunne spille klaver og lade mig synge, når jeg havde brug for det," forklarer Teitur. 


Teitur indspillede albummet i det legendariske Reservoir Studios i New York, hvor stjerner som David Bowie og Lou Reed har sat deres fodspor. Det er mikset af den Grammyvindende lydtekniker Patrick Dillett, der efter arbejdet med albummet fortæller: "Teitur har fundet en sindsro i sig selv, men leder stadig efter mere i livet."

LÆS OGSÅ: Homeland-stjerne har indsunget Teitur-sange på sit nye album

Teitur er i øvrigt også nævnt i Heartland Festival-aktuelle Salman Rushdies seneste bog. Teitur forklarer: Salman Rushdie kom til en koncert med ”Confessions” i New York og jeg syntes, det var lidt intenst, at han sad på første række og filmede mig. Jeg kom lige fra Færøerne, var lige blevet far og havde lige prikket hul på babyboblen derhjemme. Da jeg kom hjem igen, skrev Thomas (Bartlett, red.) og fortalte mig, at jeg var nævnt i hans nye bog ”The Golden House”, som er virkelig god. Jeg er meget stolt, da jeg har flere af hans bøger derhjemme.”


Se Teitur fremføre en af de nye sange, "Sara", i TV2's Go'morgen Danmark:

 


ANNONCE