Nyhed

VIDEO: Nephew spiller live på toppen af kunstmuseet Aros

GAFFA.dk – alt om musik

Gruppen spiller i Olafur Eliasson-kunstværket Your Rainbow Panorama

Den 26. april gav Nephew fire minikoncerter på toppen af det aarhusianske kunstmuseum Aros, og der er nu kommet en musikvideo fra dagen, hvor de spiller deres nye sang "Frankenstein". Se videoen ovenfor.

Bandet spillede de tre nye sange fra deres netop udsendte ep Forår – i - Ring fra en rund scene placeret midt inde i Olafur Eliassons karakteristiske værk Your Rainbow Panorama på toppen af Aros. Publikum bevægede sig rundt om bandet inde bag de regnbuefarvede ruder og lyttede til musikken fra udleverede hovedtelefoner, og koncerten er indfanget på den nye video, der blandt andet byder på droneoptagelser, så man også ser bandet spille ovenfra.


Sanger og sangskriver Simon Kvamm udtaler:
"Det var en utrolig mærkelig fornemmelse på én gang at være helt adskilt fra publikum af glas, så man kun kunne fornemme dem og slet ikke høre dem, men så samtidigt vide, at de kunne høre alle små detaljer i musikken — også alle host og småfejl. For at få en form for kommunikation op at køre bad jeg publikum om at vinke i stedet for at klappe – i sig selv et godt udtryk for koncertens noget vanvittige karakter.” 

Erlend G. Høyersten, direktør for Aros tilføjer: ”Vi er glade for, at vi kunne være med til at sætte scenen for Nephews nye livevideo. Det var et meget gennemført projekt og en flot release”.
 

Et eger i det store fælles hjul

"Frankenstein" er taget fra Nephews seneste udgivelse “Forår – i – Ring”, der netop er udkommet, og som følges op af en sommer-ep og en efterårs-ep, før det hele samles på det fulde album “Ring – i – Ring” til efteråret. Albummet blev indvarslet i januar af ep'en "Vinter – i – Ring", der var Nephews første udgivelse med ny musik siden albummet Hjertestarter fra efteråret 2012.


Ring – i – Ring er ifølge bandet selv en undersøgelse af, hvordan verden bevæger sig i hjul og cirkler, både i form og indhold. Albummet rummer overvejende nye sange om liv og død og "dét at være et eger i det store fælles hjul", men for hver årstid og dermed hver ep forsøger bandet at give sit bud på en sang eller salme fra den danske sangskat. Noget, Simon Kvamm og bandets nye medlem Marie Højlund, kendt fra Marybell Katastrophy, også udforskede i deres musik til teaterkoncerten Lyden af de skuldre, vi står på, som blev opført på Aarhus Teater i efteråret 2017.

Nephew giver i år deres første fuldlængde-koncerter siden 2014, hvor de kan opleves på Roskilde Festival, Smukfest samt i Royal Arena og Jyske Bank Boxen. De to sidstnævnte koncerter blev udsolgt på få dage. Gruppen spiller også en stribe intimkoncerter i London, Oslo, Malmö, Flensburg, Hamburg og Tórshavn.

ANNONCE