Nyhed

Dansk festival aflyst – visse dele består

GAFFA.dk – alt om musik

En række af de optrædende kunstnere spiller dog i Danmark samme weekend

En afgørelse fra Fredningsnævnet betyder, at Københavns folk- og americana-festival, Komos, med stor beklagelse er nødt til at aflyse årets udgave, der skulle have fundet sted i Kongens Have den 22. og 23. juni. Det oplyser festivalen i en pressemeddelelse. Men selvom festivalens gæster må vente til næste år med at se Komos tilbage, er der dog et plaster på såret – for en række af de optrædende kunstnere vil optræde andetsteds i Danmark de dage, de skulle have spillet på Komos.

Festivalen skulle have fundet sted for andet år, hvor internationale stjerner som Jason Isbell, Seasick Steve, George Clinton (billedet) og Ben Harper og mange flere var skrevet på plakaten. Ligeledes var der indgået aftale med Slots- og Kulturstyrelsen samt Københavns Kommune om, at festivalen endnu en gang skulle finde sted i Kongens Have midt i København. Det har en afgørelse fra Fredningsnævnet imidlertid sat en stopper for, da det er blevet besluttet helt at stoppe indhegnede arrangementer i netop Kongens Have, oplyser festivalen.

LÆS OGSÅ: Kommentar: Komos Festival 2017 var en sikker succes

Efter at have undersøgt en lang række andre potentielle lokationer har arrangørerne af Komos nu besluttet at aflyse årets festival og vente til næste år frem for at forsøge med en halvhjertet sidste øjebliks løsning.

“Vi er selvfølgelig enormt ærgerlige over den pludselige beslutning, da vi virkelig har fået stablet et godt line-up på benene og i det hele taget forberedt en rigtig god festival, men vi er ikke i tvivl om, at en aflysning er det bedste at gøre i den her situation. Vi er en festival, der insisterer på høj kvalitet hele vejen rundt, og vi føler ikke, at vi vil kunne leve op til vores ideal, hvis vi bare fire måneder før afvikling pludselig skal til at finde en ny festivalplads. Vi kommer stærkt tilbage med ny og passende lokation næste år,” udtaler Sigurd Hartkorn Plaetner, talsmand og pressechef for Komos Festival.

George Clinton, Jason Isbell og flere kommer alligevel
Godt nok er selve festivalen som samlet arrangement aflyst for i år, men arrangørerne arbejder netop nu på at placere så mange af koncerterne som muligt rundt omkring på forskellige spillesteder landet over i festivalweekenden under paraplyen “Komos Presents”. På Komos hjemmeside og Facebook vil man løbende offentliggøre de koncerter, som det lykkes at placere på andre spillesteder. Indtil videre er der tale om:

George Clinton & Parliament Funkadelic – Posten, Odense den 23. juni - køb billet her eller via www.postenlive.dk

Jason Isbell and The 400 Unit – Posten, Odense den 22. juni - køb billet her eller via www.postenlive.dk

Lucky Chops – Pumpehuset, København den 23. juni - køb billet her eller via Ticketmaster.dk


Der er nok mange, der krydser fingre for lignende løsninger med ikke mindst Ben Harper og Seasick Steve.

Billetter købt til Komos Festival i Kongens Have hos den officielle billetudbyder, Billetlugen, refunderes af Billetlugen. Billetlugen tager kontakt til billetkøbere via e-mail. Grundet omstændighederne har Komos også valgt at tilbagebetale det gebyr, der er lagt på billetkøb.

Spørgsmål kan rettes til Billetlugens kundeservice på telefon +45 70 263 267 eller via e-mail til [email protected]

Komos vender med egne ord "stærkt tilbage den 21. og 22. juni 2019 i de rigtige rammer".


ANNONCE